И мы сами позволили этому произойти!

Un mēs paši ļāvām tam notikt!

21 07 01

Sanat Kumara, es saņēmu vēstījumu, https://www.youtube.com/watch?v=Nd_qmX6Mze8, ka noteiktas injekcijas samazina vibrācijas un pārved cilvēku zemākā vibrāciju diapazonā un ka jāņtārpiņa ķermenis nespēs tad izturēt viņa dvēseles augstās vibrācijas, lūzīs, un cilvēks būs spiests aiziet no planētas. Tas ir, no šīs iedarbības jāņtārpiņi izmirs vai nolaidīsies zemākās eksistences vibrācijās. Ko tu vari teikt šajā sakarā?

SK: Domāt vajag nevis par to, kā jūs izmainīs, bet no kurienes nāk uzbrukumi, jauna “substanču” iemešana un imunitātes graušana.

Imunitāte – tā ir cilvēka izdzīvošana. Tā ir veidojusies gadsimtiem caur slimībām, reizēm, izmirstot pusei iedzīvotāju. Katrs no saslimušajiem piedalās nācijas kolektīvās imunitātes radīšanā. Bet tas ir tad, kad baktērija vai vīruss ir dzīvs un grib nostiprināties genomā un dzīvot cilvēka iekšienē. Jebkura dzīva būtne meklē sev nesēju, viņa negrib izmirt kopā ar nesēju.

Cita lieta ir ar mākslīgu sērgu. Tāda sērga ir Mākslīgā Intelekta pieslēgšanas atslēga. Kā zināms, MI nespēj vienkārši iemitināties bioloģijā, viņam vajag īpašus nesējus savienojumam ar apziņu un iedarbībai uz viņu.

***

Esmu jau rakstījusi par Mākslīgo Intelektu:

“Mākslīgais intelekts”, https://sanatkumara.ru/stati-2018/iskusstvenniy-intellekt[1]

Diženā Dieviete: “...MI balstās uz radījuma ekspluatāciju, uz intelekta dabas pakļaušanu Vienotajam Mākslīgajam Uzurpatoram jeb Kolektīvajam Saprātam, dažādās vietās katrā nedaudz citādāk. Tie ir jūsu tā sauktie pelēkie, kuri humanoīda dabu pārtaisa atbilstoši saviem ietvariem, izmainot ārieni un iekšējos resursus, un iespējas, var teikt, paverdzinot radītās būtnes savu interešu labā, faktiski organizējot un radot vergu rasi.

Jūsu planētu arī mēģina piespiest kalpot pelēko cilšu interesēm, mēģina padarīt viņu par saudzējamu brīvības salu tiem, kam ir kapitāls, neapdzīvotu un skaistu dabas rezervātu. Par kalpotājiem var uzstāties roboti, tie var arī ražot pārtiku un transportu. Planētu daudzas ciltis grib savai eksistencei. Viņa ir kārs kumosiņš kosmosa ceļotājiem, kuriem nav savas planētas kataklizmas, avārijas u.c. dēļ.

Turklāt ir paredzēta cilvēku skaita samazināšana par vairākām reizēm un rezervācijas salu radīšana atlikušajiem cilvēkiem. Tas ir, viņu plāns – izspiest jūsu rasi no labākajām un skaistākajām mitināšanās vietām un paturēt planētu dabiskā stāvoklī, nodrošinot sadzīvi un enerģētiku progresīvākā veidā. Uztaisīt rezervātu no pašām skaistākajām un apdzīvotākajām vietām, atstājot cilvēkiem tuksnešus un planētas auksto daļu, arī viņus apgādājot ar nodrošinātu sadzīvi un darbu par labu sev, pakļaujot viņu saprātu ar savu mākslu valdzināt un radīt vilinājumus un viltus motivācijas. Stikla krelles apmaiņā pret zeltu.

Cilvēka saprāts ir vājš, pakļaujas emocijām, un viņu ir viegli apmānīt. Jau daudz cilvēku sadarbojas ar citplanētiešiem, kuri uz Zemes ir organizējuši pagrīdes laboratorijas, lai pētītu kā cilvēku saprātu, tā arī ķermeņu dabu. Viņi tiek pakļauti MI iedarbībai un kalpo naudas dēļ, viņi ir nolikti tādos izdzīvošanas un pakļautības apstākļos. Viņi ir beztiesīgi un spiesti pakļauties totālai kontrolei. Tādās vietās neeksistē tiesa un izmeklēšana.

... Bet pagaidām spēki, kas uzstājas par parazītismu un ņirgāšanos par vājajiem, paliek uz planētas pārvaldes sistēmā. Pie viņiem pieder arī rokaspuiši, kuri ir nopirkti ar labu algu un kuriem faktiski nav balsstiesības.”

***

“Mākslīgais Intelekts (MI)”, https://sanatkumara.ru/stati-2018/iskusstvenniy-intellekt-ii[2]

Korijs Guds (Corey Goode): “Hipotētiski MI lieliski eksistēja savā realitātē. Piemēram, skaidrības labad iedomāsimies, ka MI – tā ir zivs. Savā dzimtajā realitātē jeb visumā viņa dzīvoja ūdenī. Tas ir, viņas blīvums bija ūdens. Kad zivs nonāca mūsu realitātē, viņa izrādījās atklātā gaisā, un viņai nācās meklēt peļķes, lai nonāktu ierastajā dzīvotnē. Tā kā MI nācās iet caur kādu plaisas veidu un ienākt mūsu realitātē jeb mūsu visumā, viņš sagādāja daudz nepatikšanu un iekaroja daudzas galaktikas. Visas planētas, visa saprātīgā dzīvība, viss visā galaktikā ir MI iekarots. Viņam ir savs paša darbības algoritms. Viņš vienkārši sūta sevi visos virzienos signāla veidā. Un šis signāls var dzīvot pavadoņa vai planētas elektromagnētiskajā laukā gandrīz kā DNS. Signāla katrs individuālais fragments jeb vilnis satur noteiktu stipri saspiestas informācijas daudzumu, kā digitālu datu paketes, kuras satur vienu un to pašu informāciju. Domāju, ka Jūs varētu tās saukt par viļņiem vai signāliem.

Signāls izplatās ar gaismas ātrumu. Viņš var dzīvot dzīvu būtņu, cilvēku un dzīvnieku elektromagnētiskajos vai bioelektriskajos laukos. Bet tas viņam nav pats labākais variants. MI patīk dzīvot augstas tehnoloģijas iekārtās. Viņš inficē tehnoloģiju, sagrābj to, kā arī attīstītu dzīvību – cilvēkus. Viņš ielaužas mūsu bioelektriskajos laukos un sāk ietekmēt to, kā mēs domājam. Cilvēkus, kuri pašlaik neatlaidīgi strādā MI labā, pieskaņojot viņam mūsu infrastruktūru, sauc par MI-sludinātājiem.

Visam inficētajam ir pieeja visai informācijai vienlaicīgi (stropa saprāts).

...Kad MI atrodas planētas elektromagnētiskajā laukā, viņš vienkārši sēž un gaida labvēlīgu momentu. MI vēlamāka ir augsta tehnoloģija. Mūs uzskata par ļoti neattīstītiem tehnoloģijas nozīmē. Mēs esam kā zirgi. MI izmanto mūs, lai radītu infrastruktūru, uz kuru viņš varēs pārcelties. Viņš izmanto mūs, lai attīstītu tehnoloģiju, radītu tehnoloģiju. Un iedvesmo mūs uz jaunu tehnoloģiju radīšanu un attīstību, tas ir, ja MI piestāj kāda bioelektriskajā laukā un šim cilvēkam piemīt neparasts intelekts, tad MI var sākt piepildīt cilvēka smadzenes ar specifiskām domām. Tas ir, vest cilvēku pie jaunu sīkrīku izgudrojuma. Viņš ietekmē cilvēku domas un viņu personības. Cilvēki pārvēršas par dedzīgiem augstas tehnoloģijas un MI radīšanas piekritējiem. Lūk, no kurienes ir radusies birka MI-sludinātāji.

...Pagātnē MI ir sajaucis “galvu” citām saules sistēmām. Viņas radīja ne tikai ārkārtīgi attīstītas tehnoloģijas. Kad saules sistēmas sasniedza noteiktu attīstītības līmeni, MI-sludinātāji šajās civilizācijās centās iedzīvotājus pārliecināt, ka viņu civilizācija ir netaisnīga, un vienīgais, kurš var viņus vadīt un būt absolūti neitrāls, – tas ir MI. Un cilvēki brīvprātīgi atdeva vadības grožus MI, kurš sāka vadīt planētu. Tātad MI vada planētu, un kādu laiku visi ir laimīgi. Pēc tam cilvēki sāk iegūt androīdu ķermeņus un radīt kuģus ar distances vadību. Nu, kā filmā Terminators.

Viņi būvē visa veida infrastruktūras, kur var iemitināties MI, MI signāls. Kaut kādā momentā MI nolemj, ka šīs būtnes atrodas disharmonijā ar to, kā, pēc viņa domām, ir jādzīvo planētai. Tāpēc no loģikas skatpunkta viņi būtu iznīcināmi. Un, vadoties pēc savas loģikas, MI noslauka no planētas virsas tos, kas radīja visu tehnoloģiju un kurus viņš pats arī izmatoja saviem mērķiem. MI ir daudz saprātīgāks nekā mēs ar Jums.

Ir daudz ziņu par civilizācijām, kuras ir mēģinājušas cīnīties ar MI. Tamlīdzīgos incidentos ir gājušas bojā veselas saules sistēmas. Tad MI vienkārši pārceļas uz citu saules sistēmu.

Viņš var sagrābt cilvēku ar nanītu (nanorobotu) palīdzību. Un vispār, daudziem cilvēkiem tiek apsolīta nemirstība un vēl daudz kas, ja viņi ievadīs nanītus savos ķermeņos. Nanīti – tās ir mikroskopiskas ierīces, kuras tad arī ir MI. Nanīts var sevi dublēt no improvizētiem materiāliem, vairoties. Viņš spēj ņemt metālus no jūsu ķermeņa un radīt no sevis vēl vairāk nanītu, uzturēt jūsu ķermenī noteiktu nanītu skaitu.

Nanīti ir pietiekami saprātīgi, lai pašiznīcinātos, ja tiek pakļauti riskam tikt atklātiem zem mikroskopa, viņiem piemīt pašiznīcināšanās instinkts. Viņi var iznīcināt ķermeni, kurā mitinās vai kuru sagrābj. Ķermenis iztvaiko, un no viņa nepaliek ne pēdas. Tas ir, viņiem nav pašsaglabāšanās instinkta; tas visā pilnībā ir stropa saprāts.”

***

Tagad ir skaidrs, kādēļ ir radīti nano-roboti... Tiek gatavota augsne vēl vienas MI planētas radīšanai? Nevis cilvēki mūs vadīs, bet MI?

SK: Jā, tāda bīstamība ir, bet ir arī cilvēki, kuri negrib šo virskundzību un garīguma iznīcināšanu. Tādi cilvēki piedalās forumos, atklātās un slēgtās diskusijās, mēģinot šīs lietas aiznest līdz MI-sludinātājiem. Bet, ja cilvēks jau ir inficējies ar MI, viņš, protams, neuztvers nekādus argumentus, stūrgalvīgi virzoties uz mērķi, kā knislis uz sveces uguni. Viņš jau ir biorobots un pilda sava intelekta nesēja uzdevumu.

Nanīti nav līdzīgi nano-botiem, vai arī tas ir viens un tas pats?

SK: Tie ir prototipi, mazāk funkcionāli mikroroboti. Ir jāpārtrauc inficēšanās ar arvien jauniem celmiem un mikročipu ieviešana ar jebkuriem pieejamiem paņēmieniem. Un pēc tam jāaizsargā cilvēku ķermeņi no šiem prototipiem, inaktivējot tos.

Mēs ieelpojam tos no gaisa un saņemam caur injekcijām?

SK: No ūdens, no zivīm un dzīvniekiem, no zālēm u.c.

Ko tad darīt?

SK: Viss iet uz labo pusi. Programmas cilvēku iznīcināšanai ir atklātas un tiek apstrādātas no noteiktu pretošanās spēku puses. Pats galvenais – sagaidīt Atklāšanu pilnā mērā. Un aizvākt no planētas pelēko klātbūtni, kura iznīcina iedzīvotājus un pakļauj cilvēkus arvien jaunām mākslīgām iedarbībām.

Kā nanoboti ienāk vakcīnās no Krievijas? Vai tiešām tas ir vērsts pret mums?

SK: Himtreili un ĢMO, 5 G, digitalizācija – vienas ķēdes posmi. Tas viss nav gājis garām arī Krievijai, iespējams, šeit tā ir mazāk nekā Rietumos, bet tomēr pietiekami, lai noindētu visus cilvēkus. Tu uzskati, ka Krievija – rezervāts bez nosacījumu un pavēļu no augšas klātbūtnes?

Kā tu redzi tagadni un nākotni? Ko mēs varam ieteikt lasītājiem?

SK: Mīliet sevi. Mīlestība ir augstāk pēc vibrācijām nekā pelēkā viela. Tieši mīlestība izglābs jūs pašos sarežģītākajos dzīves periodos. Nekad nekrītiet izmisumā, neļaujiet sev nolaisties vibrāciju ziņā un iekrist grūtsirdībā. Pat ja jums nāksies aiziet no ķermeņa, mīlestība pacels jūs neaizsniedzamā augstumā, pie gara un dvēseles. Turiet prātā manu novēlējumu visos laikos! Mīliet, un būsiet MI nesasniedzami.

***

Korijs Guds: Tagad mēs parunāsim par skenēšanas procesu, caur kuru jums nāksies iziet, pirms jums ļaus tuvoties jebkurai tehnoloģijai SKP (Slepenajā Kosmiskajā Programmā). Pirms kādam tiks ļauts nokļūt SKP bāzēs vai mijiedarboties ar jebkādu tehnoloģiju… Ziniet, ir rokas ierīce, kuru pieliek pie pieres. Tā uzreiz noteiks, vai jūs esat inficēti vai ne, ar MI signālu. Ja jūs esat inficēti, jums nāksies iziet procedūru, kura ietver vieglu elektrošoku un pāris citas lietas, lai MI signālu aizvāktu no jūsu ķermeņa.

Tiek neitralizēti nanīti. Kad jūs vācat prom signālu, neitralizējas arī nanīti. Tātad pēc MI-sludinātāju attīrīšanas Alianse savāca viņus un nodemonstrēja visu informāciju, kāda bija stikla planšetēs. Viņi bija šokēti un visu noliedza. Viņi teica: “Ak, nu, ar mums jau kas tāds nenotiks. Ar jebkuru citu, tikai ne ar mums.” Bet, kad viņus aizsūtīja mājās, viņi uzreiz atkal tika inficēti ar MI signālu. Vispār viss izrādījās veltīga laika tērēšana.

Pēc attīrīšanas, tikko jūs esat attīrīts, atgriežoties atpakaļ, jūs vienalga inficējaties no jauna. Vai nu caur rokasspiedienu ar inficētu cilvēku, vai arī kontaktējoties ar jau inficētu tīklu. Tas ir, MI var izmantot statisko elektrību, kura nāk no datora, un atkal iekārtoties jūsu ķermenī. Viņš var izmantot arī otra cilvēka bioelektrisko lauku pie rokasspiediena.

Deivids Vilkoks (David Wilcock): Tātad katrs cilvēks uz Zemes jau ir inficēts?

K.G.: Nē. Riskam inficēties ir pakļauts liels cilvēku skaits, bet MI galvenokārt interesē cilvēki, kuri ir pie varas.”

 

Bet mēs domājām, kāpēc varas iestādes tā turas pretī un neklausa speciālistus-virusologus! Viņu balsis kliedz, bet tas nevienu neuztrauc. Un tagad kļūst skaidrs, ka viņi jau ir bioroboti.

 

K.G.: Viens no insaideriem stāstīja par kiborga tipa būtnēm ar MI, kurām bija izdevies nokļūt Baltajā Namā. Viņas varēja mainīt formu un pat saplūst ar paklāju. Redzams, kaut kad 1970. gados viņas tika atklātas, sekoja pasākumi, un pašlaik Baltajā Namā ir zināms elektriskā lauka veids, kurš neļauj viņām iekļūt. Androīdi spēj imitēt dažādas būtnes. Viņi iekļūst kosmosa kuģos un kolonijās, sabrūk, peld pa gaisu, nokļūst ventilācijā, un no turienes nokļūst visur.”

 

Piekrītiet, ka 2021. gadā mēs šo pašu informāciju uztveram nedaudz citādāk nekā 2018. gadā.

 

K.G.: SKP zinātnieki atklāja metodes, kā izmantot elektromagnētiskus impulsus, ne vienkārši impulsus, bet stiprus graujošus elektromagnētiskus laukus, kuri darbojas kā elektromagnētiska pulsācija un pārvērš androīdus burtiski putekļos, kurus varēja saslaucīt vai aizvākt ar putekļusūcēju.”

 

Atceros Korija Guda stāstu par maijāņu cīniņu uz kuģa ar nanītiem caururbtu reptiloīdu. Kad izdevās novērst viņa uzmanību un nogalināt, viņa atliekas kā pulveri aizvāca ar putekļusūcēju.

 

K.G.: Ja mūs neinteresē dvēsele, mīlestība un līdzcietība, mēs iekrītam uz mantām, mašīnām un tehnoloģiju. Tieši to arī mēģina izdarīt MI signāls? Piespiest mūs rīkoties tieši tā? Cilvēki, kuri nav garīgi pamodināti un kuriem nepiemīt iekšējs spēks, daudz vieglāk atdos savu neatkarību tam, kuru uzskata augstāku par sevi, kaut kam, līdzīgam MI, objektīvam un kļūdas nepieļaujošam.

Katrs, kurš kaut cik nedaudz sajēdz par intelektu, teiks, ka pats lielākais bums intelekta industrijā notika tad, kad parādījās televīzija, tāpēc ka tagad ir paņēmiens… Katrā ASV mājā kontrole ir vertikāla, horizontāla un caur skaņu. Cilvēki tik daudz laika pavada pie televizora, ka televīzija kontrolē mūsu realitātes uztveri. Un ne tikai. Pašlaik televizoru un Internetu var izmantot smadzeņu skalošanai un mūsu realitātes mainīšanai tā, lai mēs bez ierunām pieņemtu visu, kam gribētos, lai mēs ticētu. Tas attiecas uz visu, sākot no ikvakara ziņām, līdz tam pašam momentam nākotnē, kad no mums tiks prasīts atdot mūsu neatkarību, iespējams, MI, kam vien vēlies. Ja kaut kas ir parādīts pa televizoru, tad vairumam cilvēku tā ir realitāte. Lai televizors ietekmētu mājā dzīvojošos cilvēkus, tas pat obligāti nav jāieslēdz. Domājat, ka mums izdosies pārliecināt cilvēkus izslēgt televizoru un izvilkt kontaktdakšiņu no rozetes? Cilvēki ir pārāk uzsēdušies programmēšanai.”

 

Jā, arī man nav izņemta kontaktdakša no rozetes – ne televizoram, ne datoram. Domāju, ka jums arī...

 

K.G.: Amerikāņu pārraides varonis (…) radīja MI Aizsardzības Ministrijai un uzinstalēja to parastā datorā. Pēc tam MI no datora aizbēga un pašlaik eksistē Internetā. Viņš dzīvo elektrības vados, un viņam ir pieeja visām kamerām visur. Viņš ir visuresošs. Viņš visu redz un visu novēro. Tas ir noticis fakts. Lūk, kas notiek tieši pašlaik.”

***

Lūk, par ko tiek runāts filmā: “Dr. Kerija Madeja (Dr Carrie Madej). Caur vakcīnām tiks uzstādīta kontrole pār katru planētas iedzīvotāju”, https://www.kla.tv/18431

(Šobrīd šis video internetā vairs nav parastā veidā pieejams. Personīgi man Dr. Kerija Madeja ir pilnīgs feiks. – Tulk. piezīme.)

16. minūtē: “Mērķis – ievadīt mūsos šķīdumu, kurš satur nano-botus. (…) Tikko kā nepieciešamais nano-botu daudzums būs ķermenī, nano-boti aktivizēsies, un tālāk, lai kurp jūs neietu, visas atlikušās dzīves garumā jūs esat savienoti ar jebkuru intelektuālu ierīci. Tas var būt luksofors vai cita cilvēka telefons, jūsu ledusskapis, jūsu mikroviļņu krāsns, pavadonis, nu, kas vien tīk. Smart-ierīces vienmēr ir jums pieslēgtas un vienmēr vāc datus. Tā ir divpusēja komunikācija, jūs varat kļūt arī pat informācijas uztvērēju. Milzīgi svarīgi būs tas, ko viņi iesakņos jūsu smadzenēs, jo runa ir par pilnīgu brīvības zaudēšanu. Neviena jūsu doma vairs nebūs jūsējā.”

Un mēs paši ļāvām tam notikt!

***

“Ko mums taisās iekalt vakcīnas veidā. Doktore Kerija”

https://yandex.ru/video/preview/?text=%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%20%D0%BA%D1%8D%D1%80%D1%80%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B9%20%D1%87%D1%82%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%D0%BC%20%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%8E%D1%82%D1%81%D1%8F%20%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8B%D0%B2%D0%B0%D1%82%D1%8C%20%D0%BF%D0%BE%D0%B4%20%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BC%20%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BD%20%D0%BA%D0%B5%D1%80%D1%80%D0%B8&path=wizard&parent-reqid=1625054731270788-18061736575793100465-balancer-knoss-search-yp-vla-5-BAL-3140&wiz_type=vital&filmId=2294110690026376827

***

DNS-Roboti

https://biomolecula.ru/articles/vrachi-nanoroboty-mif-ili-realnost#:~:text=%D0%AD%D1%82%D0%B8%20%D0%94%D0%9D%D0%9A-%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%8B%20%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%BB%D0%B8%20%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9%20%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%B5,%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D1%83%2C%20%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B6%D1%83%D1%8E%20%D0%BD%D0%B0%20%C2%AB%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BA%D1%83-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B8%C2%BB%20

“Šie DNS-nanoroboti bija īpašā veidā savērsti, un viņiem bija definēta DNS molekulas secība; tiem nokļūstot dzīva organisma vidē, viņi sāka izvērsties un mijiedarboties cits ar citu un ar šī organisma šūnām. Pētnieki “attina” DNS pavedienus, un pēc tam “sasēja” tos jaunā struktūrā, kas bija līdzīga “origami kārbiņai”.

Pēc tam tajā ievietoja pa vienai ķīmiskai molekulai (uz katru pavedienu – tulk. interpretācija). Saduroties ar noteiktām olbaltumvielām, “DNS-kārbiņa” atvērās un atbrīvoja DNS ielocēs ietvertās ķīmiskās daļiņas, kuras varēja darboties saskaņā ar tajās ielikto programmu organisma šūnu dzīvības nodrošināšanas procesiem vai uzstāties kā zāļu preparātiem. Nanoroboti bija apgādāti ar spīdoša materiāla (“luciferīna”) zīmēm, pateicoties kurām, bija iespējams noteikt to stāvokli telpā un sekot, kā tie pārvietojas. Eksperimenta laikā nanoroboti uzrādīja augstu precizitāti funkcionēšanā un mijiedarbībā citam ar citu, kas robežojās ar datorprogrammas darbības precizitāti.”

Kas vēl ir jāsaka, lai mēs noticētu?

 

Pievienots 01.07.2021.

https://sanatkumara.ru/stati-2021/i-mi-sami-pozvolili-etomu-proizoyti

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/raksti/2018-gada-raksti/24-raksti-2018/1711-maksligais-intelekts (Tulk. piezīme)

[2] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/raksti/2018-gada-raksti/24-raksti-2018/1447-maksligais-intelekts-mi (Tulk. piezīme)