Карма души

Dvēseles karma

Saruna ar Sanatu Kumaru

22 01 21

Pašlaik mums skolā ir nodarbības par karmu. Man gribas izklāstīt jēdzienus par karmu tā, kā to saprot Augšupceltie Valdnieki.

Pirmais jautājums ceļas no vecajiem priekšstatiem par karmu kā negatīva avotu cilvēka dzīvē. Pat daži autori aicina pretoties karmai. Ir arī jēdziens “nelāga karma”, slikta karma, un droši vien tiek domāta “pretošanās” negatīvai karmai. Vai karmu var saukt par negatīvu?

SK: Vadoties no priekšstata, ka karma pieder dvēselei, ka tā ir debesu dvēseles zemes plāna programma, kā jūs varat pretoties mācībām, kuras ir jāiziet jūsu dvēselei caur ķermeni, kurš viņai piešķirts, lai izietu scenāriju, iepriekš viņai noteiktu un apstiprinātu no Skolotāju puses?

Ja jūs pretosieties tām mācībām, kuras jūs šeit izejat, pat ja šīs mācības nes jums ciešanas vai nepatikšanas, tad jums nāksies iet tām cauri nākamajā un nākamajā dzīvē. Katra mācība ir paredzēta dvēseles un cilvēka attīstībai, negatīva pārvarēšanai, formējot jaunus ieradumus, atklājot jaunus talantus, krājot dvēselei vajadzīgās rakstura iezīmes, izstrādājot noteiktu rakstura kvalitāti, piemēram, godīgumu, pašcieņu, drosmi, godu, dvēseles skaistumu, atvērtu sirdi un dzimstošu mīlestību. Vai tādas īpašības var attīstīties siltumnīcas apstākļos?

Daudz grib dvēsele dzemdināt sevī caur iemiesojumu. Dvēsele ir daudzšķautņaina, un katru īpašību, kura tiek izstrādāta gadsimtiem, dvēsele augstu vērtē. Viņa aizraujas ar ģēnijiem, kuri atnāk cilvēces pavirzīšanai uz nākamo attīstītības pakāpi. Ģēniji nāk ar mērķi iemācīt cilvēkiem kaut ko īpašu, pasniegt viņiem skaistuma un mīlestības mācības. Ģēniji ir kā dvēseles iespējas piemērs.

Uz planētu nāk arī Skolotāji, iemiesojoties fiziskajā plānā. Viņi cilvēkiem māca saskaņotību savā starpā, piedošanu un pieņemšanu, viedumu un gribu. Ne visi uzdevumi ir patīkami un viegli. Ne visi ceļi ir iestaigāti un brīvi. Jebkurš cilvēks atrod dīvainības un grūtības savā dzīvē, pie kurām strādā viņa dvēsele.

Ja cilvēks noslēdzas no dvēseles, cenšas nedzirdēt viņas saucienu, pretojas tam, uz ko viņu cenšas piedabūt Skolotāji un pati dvēsele, tad viņš nolaižas pa vibrācijām, kļūstot par izraidīto savā sabiedrībā. Parasti tas tiek darīts caur alkoholu vai narkotikām. Pēc nāves tāds cilvēks var nenokļūt tajā karmiskajā grupā, no kuras iznāca iemiesojumā, bet nonākt pēc vibrācijām zemākā, ar atbilstošiem nolikumiem un tikumiem.

Mēz būt, ka cilvēks sapinas savā dzīvē. Pārdomas, vēršanās pie viedākiem cilvēkiem, garīgs darbs ar sevi dzemdina viņa intelekta, domāšanas aparāta un jušanas augstāku attīstītību. Uz tā rēķina dvēsele kļūst smalkāka un paceļas, kļūst augstāka pēc vibrācijām. Dvēsele attīstās pastāvīgi, un jebkura pieredze viņai ir vērtīga, arī negatīva.

Kā dvēsele vēl var saprast ciešanas vai sāpes, neizjūtot tās uz sevis? Nekādi uzskatāmi piemēri nespēj izraisīt viņā to pārdzīvojumu, ciešanu vai aizvainojumu spektru, kādu viņa piedzīvo savās mācībās. Kā viņai jāsaprot, ka vardarbība – tas ir slikti, ja neizjutīs to kā upuris, bet tikai no malas vēros vardarbnieku, kurš pilnīgi var izjust no tās baudu? Kā dvēselei uzzināt, kādi pārdzīvojumi ir, zaudējot mīļoto cilvēku, ja viņa nenonāks šajā lomā? Kā saprast, kur ir labais un kur ļaunais?

Kad dvēsele ir izgājusi galvenās mācības (un tās var būt arī citās dzīvēs), viņa ir gatava aiziet no Sansaras Riteņa. Galveno mācību rezultāts – attīstīts saprāts, mīlestība-viedums un griba. Apzinieties, kādas mācības jūsu dzīvē ir trenējušas gribu un kādas viedumu un mīlestību?

Ja jūsu ceļu noziestu ar medu, ko dvēsele iemācītos? Viņa izlutinātos ar visatļautību un sāktu pārdomāt, ka amorāli, muļķīgi, bet interesanti. Tieši tā uzvedas tie, kas sauc sevi par zelta jaunatni.

Otro jautājumu gribu uzdot, lai paskaidrotu, kāpēc mēs izejam no parasta zemes plāna cilvēka karmas un pārejam uz Kristus-apziņas karmu?

SK: Protams, neviens cilvēks, kurš nesliecas uz garīgu dzīvi, uz mūsu skolu neatnāks. Šeit pulcējas tie, kas iemin sev ceļu uz debesīm, lai arī kāds tikai sāk iemīt, bet vairums jau iet šo ceļu vairākus gadus.

Uz planētas norit dalīšanās pēc vibrācijām cilvēkos, kas nespēj pamosties, un tajos, kas jau ir pamodušies.

Un tie, kas mācās mūsu skolā, iet uz Kristus-apziņu, paceļoties uz augstāku mentālo apakšplānu savas attīstītības ziņā. Garīgs cilvēks galvenokārt jau ir izgājis dvēseles visas mācības, kuras ir saistītas ar labā un ļaunā atpazīšanu. Un var virzīties, saprātīgs, pa ceļu uz augšu, uz augstāku savu mentālo aspektu.

Piedodot un aizmirstot pārestības, viņš mācās pieņemt citus cilvēkus, redzot viņos labo un ļauno. Ar vieniem viņam ir pa ceļam, ar otriem viņš izšķiras. Tos, kas sastapti viņa zemes plāna ceļā, viņš pieņem un izvēlas sev ceļabiedrus. Mēģinot tikt skaidrībā ar savu zemes plāna dzīvi, tāds cilvēks izvēlas gaišo un garīgo labestības ceļu. Viņš cenšas attīstīt mīlestību, augstu vērtē mīlestību, saprot tās nozīmi, balstās savā dzīvē uz mīlestību savās darīšanās. Viņš caur mīlestību slēdz negatīvās mācības un atklāj mācības jeb karmu pozitīvo – uzdevumus citu cilvēku audzināšanā, savu zināšanu izplatīšanā, dziedināšanā, citu atbalstīšanā.

Tādu cilvēku pozīcija pakāpeniski mainās. Viņiem sāk piemist skats no augšas uz zemes plāna skudru pūzni. Mēs šo stāvokli saucam “no kalna augstāk (горнее)”, it kā jūs skatītos uz zemes plāna kņadu no kalna virsotnes. No turienes ir vieglāk saprast, kas notiek.

Mums būs mācības par Kristus-apziņu, kur mēs sīkāk iztirzāsim šo pāreju.

Trešais jautājums priekš audzēkņiem: kāda karma cilvēcei ir slēgta un kas ir vietā?

SK: Uz divu pasauļu, fiziskās un astrālās, robežas notiek zemes plāna fiziskās pieredzes kolapsēšanās un astrālās pieredzes sākšanās. Jūs vēl neesat pilnīgi pārgājuši uz nākamo dimensiju, taču pavirzījušies labi. Tad, lūk, astrālajā pasaulē ir savi apstākļi, likumi, dislokācijas, sava pasaule. Nav iespējams iet cauri tām pašām pieredzēm dvēselei kā fiziskajā pasaulē. Katrā līmenī viss ir citādāk. Tāpēc mēs likām priekšā atstāt zemes plāna karmu tiem, kas neatbilst astrālajam plānam un paliek fiziskajā. Tādiem cilvēkiem joprojām norit zemes plāna mācības.

Tiem, kas ir pavirzījušies pa vibrācijām un virzās, karma ir atstrādāta, mācības izietas un sāksies jauni uzdevumi, par kuriem mēs jau parunājām. Tie ir paredzēti augstākai apziņai un attīstītam saprātam.

Ne tikai cilvēks virzās pa savām kāpnēm, jūsu dvēsele atbilst šim pacēlumam, arī viņa kļūst par skolotāju debesu plānos. Viņai mainās Skolotāji un karmiskā grupa (pēdējais ne vienmēr).

Mēs vēlreiz atkārtojam – visas zemes plāna mācības iziet tieši dvēsele, viņa iegūst pieredzi un sava darba rezultātā virzās savā attīstībā. Mēs iesakām jums pārstaigāt savas dzīves galvenās pieredzes, kā pozitīvās, tā arī negatīvās, un apzināties, kā visas šīs pieredzes ieveda jūs garīgumā.

Ar ko astrālā karma atšķiras no zemes plāna karmas?

SK: Pirmkārt, cilvēki sadalās pa apakšplāniem pēc vibrācijām un sastop sev blakus apmēram tādus pašus cilvēkus kā jūs paši. Jums ir lielāka brīvība pārvietoties un apmeklēt citas pasaules. Citas tehnoloģijas, cita kopiena, sakari ar citplanētu būtnēm… daudz kas mainās.

Vispārībā jūs paši būvējāt savu kopienu pēc saviem pauspapīriem, tāpēc ka astrālo iedzīvotāju lielākā daļa ir pārgājusi uz mentālo plānu vai uz augstākiem astrālajiem apakšplāniem. Un jūs būvējat savu kopienu patstāvīgi, kā nobrieduši cilvēki.

Ko tu vēl gribētu piebilst?

SK: Testēšana. Pastāvīgi tiek testēti tie, kas “iet”. Jūs pieņemat citu pozīciju pasaulē, atejot no pastāvīgās cīņas par vietu, par maizes riecienu, par mīļoto, par taisnīgumu u.c. Atrodat ceļus bez konfliktiem, tie vienmēr ir, ja padomājam. Miers cilvēka iekšienē ietekmēs mieru visā pasaulē, galvenais, lai tādu cilvēku kļūtu arvien vairāk.

Jūs aizraujat sev līdzi citus cilvēkus ar savu piemēru. Tas ir galvenais – kā jūs paši pa šo ceļu virzāties. Ir grūti atiet no zemes plāna manierēm un nonākt pie debesu manierēm. Tāpēc jums arī tiek dotas jaunas mācības – testēšana: kādā mērā jūs esat iedzīvojušies savā jaunajā tēlā. Kādā mērā jūsu apziņa ir kļuvusi citāda, kā jūs tagad reaģējat.

Pateicos par izskaidrojumu! Domāju, tagad mūsu audzēkņiem būs saprotamāks tas, par ko mēs runājam nodarbībās.

 

Pievienots 21.01.2022.

https://sanatkumara.ru/stati-2022/karma-dushi

Tulkoja Jānis Oppe