В чем состоит гармония в жизни и как ее обрести

Kas ir harmonija dzīvē, un kā to atrast

15 05 27 01

Parasti mēs par harmoniju runājam, kad gribam uzsvērt situāciju, momentu, kurā mums viss patīk.

Kur katra daļiņa pilda savu funkciju tādā veidā, ka veselais kļūst skaists, saskaņots.

Pats vārds “harmonija” izraisa patīkamas sajūtas, vai nav tiesa?

Un, protams, gribas, lai šīs harmonijas dzīvē būtu vairāk.

Dažādos laikos, dažādos iemiesojumos harmonija dzīvē nozīmēja iekšēju pasaules uztveri kā kopumu.

Harmonija – tas ir iekšējs stāvoklis, kurā cilvēks dzīvo, izjūt savus notikumus neatkarīgi no ārējiem apstākļiem un apkārtējiem cilvēkiem. Neatkarīgi no spilgtiem notikumiem vai to trūkuma.

Bet vai var ienest harmoniju savā dzīvē kaut kādā veidā?

Vismaz viens drošs paņēmiens mums ir zināms pilnīgi precīzi. Tieši par to mēs arī pastāstīsim savā rakstā.

Jūs iepazīsieties ar harmonijas jēdzienu, ar harmonijas izpausmi reālu cilvēku dzīvē, uzzināsiet par to paņēmienu, kuru mēs izmantojam, lai justu harmoniju sevī.

Ieraudzīsiet, kāda starpība ir harmonijas izpratnē vīriešiem un sievietēm. Mēs izstāstīsim piemērus no visdažādākajām dzīvēm, kur izpaudās harmonija.

 

Kas ir harmonija

HARMONIJA (grieķu harmonia – saikne, slaidums, samērība), daļu samērība, objekta dažādu komponenšu saplūšana vienā organiskā veselumā. Sengrieķu filozofijā – Kosmosa organizētība, pretēji Haosam. Estētikas vēsturē tika uzlūkota kā skaistuma būtisks raksturojums (Lielā Enciklopēdiskā Vārdnīca).

Definīcija ir skaista. Bet kā harmonija izpaužas dzīvē?

Mēs runājam par harmoniju mūzikā un mākslā. Tā ir klātesoša skaņdarbos un gleznās, kas pārdzīvojuši gadsimtus, un mēdz būt ikdienībā.

15 05 27 02

Reiz man gadījās būt ikdienišķas situācijas lieciniecei. Viena draudzene stāstīja otrai sakarā ar jauno remontu.

“Zini, kad es ieraudzīju sienas, tad pat izbijos, nesapratu, kā tev ienāca prātā savietot šīs divu veidu tapetes? Tās taču nesaskan savā starpā! Bet tagad, kad tu saliki mēbeles, viss tik labi saskan! Tik harmoniski kombinējas! Kā tev tas izdevās?”

Interesanti, vai nav tiesa? Kamēr bija redzama tikai daļa, harmonija netika saskatīta. Bet, tikko kā izpaudās veselums, – tas izraisīja pilnīgi citādas sajūtas.

Ja raugāmies uz mākslinieka gleznu tuvumā, tad var sākt mirgot acīs no daudzkrāsainajiem triepieniem. Mēs redzam daļiņas, bet mums aizslīd garām veselais.

Pietiek spert dažus soļus atpakaļ, un mūsu priekšā atklāsies viss talanta krāšņums: caurspīdīgs okeāna ūdens, tuksnesīga ainava vai arī ar vasaras aromātu piepildīta glezna ar augļiem.

Nedaudz atvirzījušies, mēs ieraudzījām harmonisku veselumu.

Harmoniju ir grūti izteikt vārdos, bet mēs to jūtam ar dvēseli. Protams, ne katra glezna, ne katra melodija atsaucas dvēselē. Kaut ko mēs uzskatām par harmonisku priekš sevis un kaut ko ne.

Tas ir, mūsos eksistē neredzams kamertonis, kurš atsaucas uz noteiktu ārēju vibrāciju.

Un, kad dvēsele atsaucas uz to, kas notiek apkārt, ar pozitīvām emocijām un sajūtām, varam runāt par harmoniju dzīvē.

 

Kur atrast savu harmoniju

Kā sajust savu iekšējo harmoniju? Visvieglāk ir atcerēties sevi situācijā, kura atmiņā ir saglabājusies kā harmoniska. Iespējams, cilvēkam visa dzīve ir bijusi harmoniska?

  • Ar ko cilvēks nodarbojās tajā dzīvē?
  • Ko juta un sajuta viņa dvēsele?
  • Kas tas ir par stāvokli – “harmoniska dzīve”?

 

Studenti devās pēc atbildēm uz savām iepriekšējām dzīvēm kādā Reinkarnacionikas Institūta nodarbībā. Katrs ieraudzīja vienu vai vairākus harmoniskus iemiesojumus un spēja saprast, kā atšķiras harmoniskas dzīves uztvere atkarībā no:

  • laikmeta,
  • dzimuma,
  • sociālā statusa,
  • dzīvesveida,
  • ieradumiem .

 

Ar ko atšķiras harmonijas uztvere vīriešiem un sievietēm

Tāds pētījums vienmēr sniedz spilgtas sajūtas, jo vienam un tam pašam cilvēkam ir iespēja atminēties savu harmonisko dzīvi kā vīrieša, tā arī sievietes tēlā.

Iespējams salīdzināt harmonijas uztveri kā vīrietim un sievietei pēc savas pieredzes.

 

Vitālijs D.:

“Cik gan, no vienas puses, ir līdzīgas, bet arī dažādas šīs harmonijas. Vīrišķā iemiesojumā tā drīzāk ir harmonija ar pasauli, sievišķajā – harmonija savas pasaules iekšienē. Sajūtu līmenī “ķermenī” arī sajutu noteiktu starpību.”

 

Marina Š.:

“Ieraudzīju savu dzīvi vīrieša ķermenī. Ļoti neparasta pieredze – būt vīrieša ķermenī. Atnāk izpratne, ka vīrietim ir dziļāks domāšanas veids, iekšējais stāvoklis, sajūtas un jūtas.

Ļoti interesanti ir justies citā ķermenī, ar citu pasaules uztveri.

Tādas atmiņas par dažādiem iemiesojumiem ļauj mums labāk saprast savus partnerus, neprasīt no viņiem to, kas viņiem nav raksturīgs pēc dabas.

15 05 27 03

 

Harmonija dzīvē un panākumi sabiedrībā. Savietojamība vai pretruna?

Vai var būt dzīve, saistīta ar varu un lieliem panākumiem, harmoniska?

Vai arī sevis, kā sekmīga cilvēka sabiedrībā, izpausmi mūsu atmiņa saglabā kaut kā citādāk?

Pievērsīsimies tam, kā studentu atmiņā ir saglabājušās viņu iepriekšējās dzīves, kur viņiem izdevās sasniegt nopietnus sociālus panākumus.

 

Oksana S.:

“Es ieraudzīju vīrieša dzīvi; viņš dzīvoja Prāgā un selekcionēja arābu auļotājus. Tas man bija pats harmoniskākais vīrieša iemiesojums.”

 

Ludmila N.:

“Esmu jauns kalsnējs vīrietis, kurš dzīvo Oklendā, ASV. Esmu tribīnē. Notiek sēde. Redzu ANO zvaigznītes. Es klausos tos, kas uzstājas, jūtu apmierinājumu un savas varas apziņu.”

 

Svetlana V.:

“Izdevās ieraudzīt jaunu iemiesojumu – esmu vīrietis. Savas jahtas kapteinis. Ļoti harmonisks visās sfērās iemiesojums. Ķermenī sajutu matiņus uz kājām, kāju pēdas un vīrišķo “mantu”.

Harmonija no tā, ka viņš pats – sava likteņa saimnieks, sava kuģa kapteinis.”

 

Romāns M.:

“Tas bija viens no Tibetas tālajiem ciemiem. Es apzinājos zēna ķermenī, pie manis atnākuši svarīgi viesi – tie bija mūki. Zēna priekšā izlika saldumus un dīvainus kulta un sadzīves priekšmetus. Es skaidri zināju, kāda izvēle man jāizdara, jo biju šo mūku pirms dažiem gadiem aizgājušā skolotāja inkarnācija.”

 

Jūs redzat, ka dzīves ir ļoti dažādas.

Jebkurā gadījumā, šajos stāstos pirmajā vietā ir personiskie panākumi – sevis realizācija vadošās lomās, vai tā būtu reliģiska apvienība vai personiskā jahta.

Mūsu studentu atmiņa saglabāja šīs dzīves kā harmoniskas. Harmoniska dzīve sniedza dzīves pilnības, sava nozīmīguma un viengabalainuma sajūtu.

Pievērsiet uzmanību, ka visi šie stāsti – par vīrišķajiem iemiesojumiem. Tas apstiprina, ka sociālie panākumi daudz svarīgāki ir vīrišķajai dabai.

Vai mūsdienu sievietes, kas tik pastiprināti mēģina realizēt sevi biznesā un karjerā, atminēsies šos iemiesojumus kā harmoniskus?

Atstāsim šo jautājumu atklātu reinkarnistu nākamo paaudžu pētījumiem.

 

Kā harmonija izpaužas mīlestībā un ģimenē

Pieredze no ceļojumiem uz iepriekšējām dzīvēm rāda – lai dzīvi uztvertu kā harmonisku, svarīga komponente ir ģimene.

Šeit ir novērojamas dažas atšķirības vīriešiem un sievietēm, kā viņi uztver harmoniju ģimenē. Sniegsim dažus piemērus no iepriekšējām dzīvēm.

15 05 27 04

 

Ksenija L.:

“Beidzot es atradu to resursa stāvokli, kuru tik ilgi gaidīju, – harmonisku iemiesojumu sievietes ķermenī. Es viņu raksturoju kā “saulīti” visiem un katram, kura ietur savu ceļu.

Lai arī viņa nerada šedevrus, negroza naudu, taču pilda ideālu mātes, sievas un saimnieces lomu. Un viss viņai izdodas tik lieliski, svētīgi, ka vienkārši “ak!”.

Līdz šim laikam saules pinuma līmenī manī saglabājas šī – viengabalainas personības – sajūta.”

 

Larisa G.:

"Ieraudzīju vīrišķu iemiesojumu. Vidusjūras piekraste, 15.-16. gadsimts. Vīrietis – neliela zvejnieku kuģa kapteinis. Viņš stāv uz kapteiņa tiltiņa pie stūres. Vējš sejā, garām lido kaijas.

Jūt brīvību, pārliecību, vieglumu, jūtas savienots ar jūru un dabu. Tā ir viņa stihija. Nelielā mājā krastā viņam ir mīļotā sieva un 2 bērni. Viņš ļoti mīl viņus.”

 

Aleksandra H.:

“Es biju sieviete viduslaikos, kurai blakus bija mīļotais vīrietis. Jutu iemīlēšanos un dziļu abpusēju pieķeršanos.

Lai kādi notikumi nenotiktu, sadzīviski, priecīgi vai ne tik labi, mēs ar tiem tikām galā. Šī mīlestība, atbalsts un maigums vienkārši harmonizēja visu visapkārt šīs sievietes acīs.”

 

Irina P.:

“Un vēl palika prātā pieauguša 40-gadīga vīrieša sajūtas, viņš atgriezās mājās pēc ilgas prombūtnes. Viņu sagaidīja sieva un 2 dēli.

Kņudoša maiguma un lepnuma sajūta: “tā dēļ ir vērts dzīvot”. Tīrs vīrišķums manās sajūtās.”

 

Var pamanīt, ka vīrišķajos un sievišķajos iemiesojumos novērojamas atšķirības ģimenes dzīves harmonijas izpratnē.

Vīrišķajos iemiesojumos vairāk pamanāmas ārējas izpausmes, piemēram, vīrietim ir vērtīgi, lai viņu sagaidītu mājās, gaidītu un mīlētu. Tas viņam piešķir spēkus. Viņam svarīgākais ir darbs, sevis izpausme ārpus ģimenes.

Sievietei laime ir mājā un bērnos, drošā vīrieša plecā. Šeit svarīgāka ir iekšējā laime, iekšējais stāvoklis, neatkarīgi no sociālās realizācijas.

 

Harmonija klusumā. Dvēseles atpūta un pašizziņas paņēmiens

Ir vēl viens ļoti interesants moments.

Reizēm mums šķiet, ka dzīvei ir jābūt piepildītai ar ievērojamiem notikumiem vai arī jābūt svarīgai misijai, lieliem ārējiem panākumiem.

Bet tas ne vienmēr ir tā. Dzīves harmonija var izpausties visvienkāršākajās situācijās. Palasiet vēl dažus stāstus par iepriekšējiem iemiesojumiem.

 

Olga L.:

“Ieraudzīju savu dzīvi vīrieša ķermenī; esmu vecs tibetiešu mūks. Tas ir iekšējas harmonijas un mierīguma stāvoklis, kopš saskaņošanās ar dabu man ļoti pazīstams pēdējā laikā. Saņēmu spēcīgu resursu.”

15 05 27 05

 

Ļubova I.:

“Redzēju sevi kā sievieti tālajos Ziemeļos, Urālu priekškalnē. Saņēmu interesantu klusuma pieredzi (kad braucu pajūgā sniega vētrā), kad dzīve plūst mierīgi, vienmērīgi, dabiski, saskanīgi ar dabu, bez domām. Ļoti izzinoši.

Izrādās, kad nekas nenotiek, kad viss rit savā gaitā, kad mēs neskrienam pa priekšu domām, – viss ir ļoti harmoniski.”

 

Svetlana M.:

“Man izdevās izsekot dzīvi sievietei no Anglijas. Viņa sēdēja un nodarbojās ar izšūšanu. Man izdevās skaidri sajust viņas iekšējo miera un klusa prieka stāvokli.

Man kļuva skaidrs, ka šīs sajūtas balstās uz visa, kas notiek, PIEŅEMŠANU, bez jebkādiem vērtējumiem.”

 

Lūk, tādi piemēri, kad, šķiet, dzīvē nekas svarīgs nenotiek.

Interesanti, ka mūsu atmiņa saglabā tādus iemiesojumus nemaz ne kā tukšus un nepareizus. Otrādi!

Tādas dzīves atmiņa saglabā kā lielisku, skaistu un apbrīnojamu Dvēseles pieredzi. Tā ir vēl viena iespēja sajust pašreizējās dzīves garšu.

Un, lūk, secinājums pēc šīs tēmas izstrādes.

 

Tatjana:

“Noskaidroju priekš sevis, ka harmoniski iemiesojumi katram ir savi – sākot ar sīkumiem, tādiem kā dzert ūdeni no avota vai atrasties ģimenes lokā, izbaudot tuvinieku tuvību, vai nodzīvot vienam kaut kur klosterī, kas arī var nozīmēt zināmu harmoniju.”

 

Tātad harmoniskas dzīves pieredze ir pilnīgi dažāda.

Bet ir kopējais: tas ir prieka, labestības, iekšējo sajūtu vienotības un saskaņas ar ārējo pasauli stāvoklis.

Kādam harmonija ir atkarīga no ārējiem apstākļiem un situācijām. Kādam ir iespējams atrasties harmonijas, saskaņas ar pasauli stāvoklī, neatkarīgi no tā, kas notiek ārpusē.

Kad esi iepazinies ar savu iekšējo kamertoņa harmoniju, reiz izdzirdējis tās skanējumu, aizmirst vairs nav iespējams. Tādas pieredzes burvība ir, ka jebkurā brīdī vari atkal saskaņoties ar savu iekšējo sajūtu un atrasties harmonijā šeit un tagad.

Kāpēc vajag saskaņoties ar savu iekšējo harmoniju? Lūk, pieci paši acīmredzamākie iemesli:

1. Justies harmonijā ir patīkami pats par sevi.

2. Tas ir viens no paņēmieniem nomierināties.

Nereti cilvēks skatās uz citiem cilvēkiem un pārdzīvo, ka viņa dzīvē nav tā, kas ir citu cilvēku dzīvēs.

Piemēram, nav augsta amata, pietrūkst aktivitātes vai spilgtu notikumu. Taču pilnīgi iespējams, ka reiz, sajūtot savu iekšējo harmoniju, cilvēkam vairs negribēsies salīdzināt savu dzīvi. Viņš sapratīs, ka viņa dzīvē viss ir harmoniski.

3. Un otrādi, tas ir viens no paņēmieniem mudināt sevi uz sasniegumiem, ja iekšējā harmonija nozīmē lielāku aktivitāti, nekā izpaudās līdz šim.

4. Var labāk saprast sevi un savu partneri, kļūt mazāk atkarīgiem no kāda uzspiestiem nosacījumiem, uzstādījumiem personisko attiecību sfērā.

Piemēram, ieraugot savu harmonisko dzīvi vīrieša tēlā, sievietei ir vienkāršāk saprast vīrieša attieksmi pret mīlestību un ģimeni. Un otrādi, atceroties savu dzīvi mīlošas sievietes tēlā, vīrietim kļūs skaidrāka sievietes mīlestības izpratne. Tas palīdz nolīdzināt nesapratni savstarpējās attiecībās un pazimināt stresa līmeni.

5. Iekšējās harmonijas izpratne var cilvēku padarīt brīvāku. Tas nozīmē, ka viņš var vieglāk atļauties to, kas tuvāks viņa dvēselei, tāpēc ka viņš ir sācis just, kas tad patiesi padara viņa dzīvi harmonisku.

 

Novēlam jums sadzirdēt sevi, savu iekšējo dzīves harmoniju!

 

Autores: Reinkarnacionika Institūta 1. kursa kapteines
Olga Panteļejeva, Anna Gaļceva

 

P.S. Dalieties komentāros savā viedoklī:

  • Ko jums nozīmē “harmoniska dzīve?
  • Vai jūs jūtat harmoniju savā pašreizējā dzīvē?
  • Kas jums palīdz vai palīdzētu just harmoniju?

 

 ZR

Žurnāls “Reinkarnacioloģija”

 

Reinkarnacioloģijas Akadēmijas projekts. Mūsu uzdevums – ar piemēriem no dzīves pastāstīt, kā dvēseles pieredzes atmiņas, sakrātas iepriekšējās dzīvēs, var uzlabot pašreizējo dzīvi.

 

Pievienots 27.05.2015.

https://ru.journal.reincarnatiology.com/v-chem-sostoit-garmoniya-v-zhizni-i-kak-ee-obresti/

Tulkots ar lapas administrācijas atļauju

Tulkoja Jānis Oppe