Рождение лотоса

Lotosa dzimšana

20 12 16 01

Atmiskais plāns, apgūšana

15.12.20.

Sen nebiju bijusi atmiskajā plānā, savā “kokā ar saknēm uz augšu”. Bet sajūta, ka biju vakar, tik dzīvs viss ir.

http://www.sanatkumara.ru/stati-2020/drevo-zhizni[1]

Šodien atgriezos, un aina bija tāda pati kā agrāk. Nekas nebija izmainījies. Droši vien es šeit pati visas izmaiņas radu ar savu apziņu.

Mana daļiņa, mans “cilvēciskais spermatozoīds”, kā viņu var iztēloties, izmantojis milzīgo gaismu, kuru mēs vakar radījām kolektīvajā meditācijā, ir pacēlies virs olas no tā perifērijas rajona “olas baltuma” apakšā, kur es atstāju viņu briest, un karājas virs olas augšā “baltumā”.

Kā atbilde olas baltuma iekšienē ir izveidojušās piltuvveida atsaites uz centru, uz dzeltenumu. Tās visu laiku kustējās un zuda prom. Notēmējusi mana daļiņa caur garām lidojošu piltuvi iegāja olā no augšas un pilnīgi izšķīda dziļumā.

Ķermenī tas bija sajūtams tīmusā, virs sirds centra.

Ola piepūšas, tajā veidojas sutratmas pavedieni uz augšu un leju no aizmetņa. Centrā ir kaut kas, kas atgādina aci. “Acs”, kā var saprast, ir jauna apziņa. Sekojošie procesi dzeltenumā aizklāj no redzamības šo “aci”.

Virspusē dzeltenums pārklājas ar skropstiņām un kļūst ciets, gluži kā vārīts. Apkārt dzeltenumam parādās daudz caurspīdīgu sutratmu, kas sastāv no tieva divkārša spirālveida pavediena. Ola ir gluži kā apspurojusies ar tām.

Saplīsa saites gluži kā siksnas uz “olas”, un negaidīti – ak! – atvērās brīnišķīgs lotoss. Asas baltas ziedlapiņas rindām, dzeltenas putekšņlapas centrā, viņš ir gluži kā kaut ko atvēris manā sirdī, kaut kādas durvis…

“Tā ir Djani-buda (Five Tathagatas)”, pazibēja man prātā… Paskatījos uz definīciju Vikipēdijā, sapratu, ka ne tas, bet noticēju, vienkārši nosaukums it kā pats izlīda no atmiņas. Un arī Sanats Kumara ved mani pa savu ceļu.

20 12 16 02

Man rāda: Djani-budas izgrieztu zelta kolonnu veidā tempļos ir balsts debesīm. Atšķirībā no atlantiem Djani-budas to dara neviļus, viegli, tā ir viņu daba.

Pats termins veidots no vārda Dhyāna (sanskritā ध्यान, “koncentrēšanās, apcere”) – meditatīva stāvokļa, – tas ir viens no samadhi stāvokļiem.

20 12 16 03

Mans tūkstošlapu lotoss tīmusa čakrā ir piepildījis visu manu augšu līdz pat 8. čakrai. Viņam ir nedaudz sūrs svaigs aromāts. Viņa ziedlapiņas mirdz noslēpumainā mirgojošā gaismā.

Viņš sāk augt uz leju, urbjoties cauri visam manam čakru stabam līdz ar nelielām sāpēm. Viņš iet uz leju kā parasta saknīte, spirāliski urbjot miesu. Nonāca ar savu tievo galiņu līdz 1. čakrai un apstājās.

Apspalvojās ar horizontālām gaismas saknītēm. Saknītes sāka līst uz visām pusēm pa horizontāli caur visu ķermeni. Atpūta…

Tagad, kad es rediģēju tekstu, viss ir nogūlies un kļuvis dabisks.

 

Pievienots 16.12.2020

http://sanatkumara.ru/stati-2020/rozhdenie-lotosa

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/raksti/28-raksti-2020/2901-dzivibas-koks (Tulk. piezīme)