Евгения Горева Совместимость Знаков Зодиака – по стихиям гороскопа

Jevgēnija Goreva - Zodiaka Zīmju saderība – pēc horoskopa stihijām

19 01 03 06Daudzus cilvēkus interesē Zodiaka Zīmju – viņu pašu zīmes un partnera – eksistējoša vai potenciāla – zīmes saderība. Īpaši karstu interesi izraisa Zodiaka Zīmju saderības jautājumi – mīlestībā.

Esmu absolūti pārliecināta, ka attīstīts cilvēks nepieciešamības gadījumā var sadzīvot, ar ko vien vēlas, neatkarīgi no Zodiaka Zīmēm. Taču šo attiecību vieglums vai grūtums ir atkarīgs tajā skaitā arī no cilvēku astroloģiskās saderības. Tāpēc ir vērts iepazīties ar Zodiaka Zīmju raksturojumiem un to partneriskajām nosliecēm.

Klasiskais saderības raksturojums pēc Zodiaka Zīmes balstās uz 4 stihiju – Zemes, Ūdens, Uguns un Gaisa – astroloģisko shēmu.

Saturs

Zodiaka Zīmes – pēc stihijām

Vienas stihijas Zodiaka Zīmju saderība

Radniecīgu stihiju Zodiaka Zīmju saderība

Neradniecīgu stihiju Zodiaka Zīmju saderība

 

Zodiaka Zīmes – pēc stihijām

Katra zodiaka zīme – attiecas uz kādu no šīm stihijām:

  • Uguns stihija: Auns, Lauva, Strēlnieks;
  • Zemes stihija: Vērsis, Jaunava, Mežāzis;
  • Gaisa stihija: Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs;
  • Ūdens stihija: Vēzis, Skorpions, Zivis.

Noteicāt – kādai stihijai pieder jūsu un jūsu partnera Zodiaka Zīme?

19 01 03 07

Katra stihija shēmā ir izcelta savā krāsā. Uguns – dzeltenā, Zeme – zaļā, Gaiss – gaišzilā, Ūdens – sarkanā

Un tagad aplūkosim – kā sader Zodiaka Zīmes atkarībā no astroloģiskajām stihijām.

 

Vienas stihijas Zodiaka Zīmju saderība

Vienas stihijas zīmes – lielisks savienojams, saprot viena otru, – tāpēc ka cilvēki atrodas uz viena viļņa.

Nedaudz aprakstīšu tos parametrus, pēc kuriem tiek noteikta katras stihijas zīmju saderība. Tēlainības dēļ informāciju ilustrēšu ar Taro kārtīm, jo tās taču sastāv no 4 mastiem – astroloģisko stihiju analogiem.

Uguns stihijas Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 08

Pāris: Vīrietis Uguns – Sieviete Uguns (abi pieder Auna, Lauvas, Strēlnieka zīmēm)

Uguns Zīmes iedegas, tām svarīgs enerģētisks impulss darbībai, sasniegumam. Tāds pāris ir labs aktīvai kopīgai dzīvei un darbībai, viņi stimulē viens otru caur – siržu liesmu, domas dzirksti, ideju uguni.

Abi partneri tiecas uz patstāvību, realizējot savu radošo enerģiju. Viņi ir neatkarīgi, sliecas uz izlēmīgām darbībām un tajā lieliski saprot viens otru. Var sacensties, aktīvi konkurēt, mudinot partneri uz sasniegumiem un enerģijas koncentrēšanu. Neļauj viens otram iemigt, nomierināties, ir prasīgi, kaislīgi.

Taču gan vienam, gan otram partnerim negatīvās īpašības ir ātrsirdīgums, slieksme uz asām izpausmēm, tāpēc kaislības starp viņiem var kūsāt ne pa jokam, tiesa, neilgi. Viņu strīdi un skandāli – var izveidoties “tīrā vietā” (no dzirksteles iedegās uguns), kā uzliesmojumi, taču abi ātri atdziest, iztērējuši agresijas degli.

Zemes stihijas Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 09

Vīrietis Zeme – Sieviete Zeme (abi pieder Zodiaka Zīmēm Vērsis, Jaunava, Mežāzis)

Abiem partneriem ir pamatīga pieeja lietām un attiecībām. Viņu partnerība balstās uz šo cilvēku satura – ļoti reāla skata uz dzīvi, lielas darbaspējas un nemainīguma – tuvības. Abi ir uzticami partneri. Fundaments attiecībām, kuras viņi būvē, – praktiskums, materiālisms, stabilitāte.

Viņiem abiem ir svarīgs materiālais komforts, droša aizmugure otra cilvēka personā, kurš palīdzēs un atbalstīs cīņā par dzīvi. Vēlmes un materiālās vajadzības virza viņu radošo enerģiju, bet kopā viņi strādā ar dubultotu spēku dēļ sasniegumiem, kas interesē abus.

Kad pāra ilgotais materiālais un sociālais līmenis ir sasniegts, sliecas nomierināties. Kļūst pasīvāki, cenšoties saglabāt kopīgi radīto labklājību. Ar laiku var sākt garlaikoties viens otra kompānijā. Taču stabilitāti, statusu un garantijas abi vērtē vairāk nekā daudzveidību, tāpēc paliek kopā.

Gaisa stihijas Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 10

Pāris: Vīrietis Gaiss – Sieviete Gaiss (abi pieder Zodiaka Zīmēm Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs)

Abi partneri sliecas uz intelektuālu attieksmi pret dzīvi. Viņi vairāk saprot viens otru nekā jūt. Abiem tas patīk, tāpēc ka tāda saikne iedvesmo viņus uz informācijas vākšanu, pasaules izzināšanu, kontaktiem. Viņiem ir, par ko parunāt, un, iemantojot viens otru, – jebkurā brīdī ir, kam pastāstīt par to, kas viņus interesē.

Otra Gaisa personā blakus – viņi atrod aktīvu klausītāju, oponentu, gūst atbalstu un korekciju savām domām un darbībām. Abi no tā paātrinās, paplašina savas dzīves uztveres apvāršņus. Viņu dzīve kļūst interesantāka, gaišāka, priecīgāka. Kopā viņi izzina apkārtējo pasauli ātrāk, viņus viss interesē.

Tāds pāris dzīvo savā realitātē, nedaudz atrautā no jūtu un matērijas pasaules, bet viņi var to nejust. Viņiem tāpat ir labi.

Abi var periodiski aizrauties vēl ar kādu, interesantāku. Taču uz kaislībām, greizsirdību un skandāliem – nesliecas. Jebkurā gadījumā Gaisa partneri gaiši un viegli šķiras, paliek draugi un vienmēr priecājas viens ar otru satikties un parunāties.

Ūdens stihijas Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 11

Pāris: Vīrietis Ūdens – Sieviete Ūdens (abi partneri pieder zīmēm Vēzis, Skorpions, Zivis)

Abus partnerus virza emocijas, viņu iekšienē notiek daudz procesu, saistītu ar pārdzīvojumiem, jūtām. Abi atrodas nopietnā zemapziņas ietekmē, tāpēc ir mainīgi, un viņiem vajadzīgs dvēselisks atbalsts.

Šajā pārī abi – gan vīrietis, gan sieviete – lieliski jūt viens otru. Satiekoties – ļoti priecājas, ka var dalīties ar partneri savas iekšējās pasaules kustībās, gūt līdzjūtību, pastiprināt savas emocijas.

Dabiskā veidā noskaņojas uz otru cilvēku, piemērojas sava partnera vajadzībām, iziet iekšēju transformāciju, pateicoties partnera ietekmei. Viņiem praktiski nav iespējams piemānīt vienam otru, jo abiem ir augsts empātijas līmenis un 100% noskaņojums uz tuvo cilvēku.

Tādā pārī var būt daudz maiguma un jutīguma, viņi sargā savu intīmo pasauli, savas mājas, savu cietoksni no citiem cilvēkiem. Dievina bērnus kā kopīgo emociju izaugsmes katalizatoru.

Taču viņiem abiem trūkst impulsa aktīvai ārējai darbībai. Tāpēc ka abiem vairāk gribas atgriezties mājās nekā kaut kur iziet no mājām, pat uz lieliem sasniegumiem.

 

Radniecīgu stihiju Zodiaka Zīmju saderība

Astroloģiskās stihijas dalās arī vīrišķajās un sievišķajās.

Uguns un Gaisa stihiju Zodiaka Zīmes – pieder pie vīrišķajām, šīs divas stihijas tiek uzskatītas par radniecīgām viena otrai.

Zemes un Ūdens stihiju Zodiaka Zīmes – pieder pie sievišķajām, viena otrai tās arī ir radniecīgās stihijas.

Radniecīgo stihiju Zodiaka Zīmes – papildina viena otru, pastiprina. Spēj sniegt nepieciešamo atbalstu partnerim, kas var viegli tikt pieņemts un izmantots labumam.

Uguns un Gaisa stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 12

Pāris: Vīrietis Uguns (Auns, Lauva, Strēlnieks) – Sieviete Gaiss (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs). Vai otrādi, Vīrietis Gaiss – Sieviete Uguns

Viens partneris – šķiltaviņas, otrs uzpūš šo uguni.

Laba šī pāra kopīga darbība:

  • partneris-Uguns impulsīvi ieslēdzas un aktīvi darbojas, ir pārliecināts par sevi, par savu taisnību, izlēmīgs;
  • partneris-Gaiss informacionāli viņu pavada, palīdz izpratnei, dibina kontaktus, sakarus efektīvākai darbībai.

Partneris-Uguns ienes partnera-Gaiss dzīvē kaislību un enerģiju. Gaisam tā ir barība iespaidiem un pārdomām. Viņam patīk šī dinamika, viņš sasildās, iedvesmojas no partnera spēka un kaislības. Viņš jūtas aizrāvies, vajadzīgs, ka viņa spējas – noderīgas.

Partneris-Gaiss atnes Uguns partnerim vieglāku attieksmi pret sakariem, spēju ne tikai darboties enerģētiskā uzplūdumā, bet arī saprast, samērot savu aktivitāti ar apkārtējo pasauli, paredzēt nākamo soli. Viņš kļūst daudz precīzāks, spēcīgāks, kvalitatīvāks.

Zemes un Ūdens stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 13

Pāris: Vīrietis Ūdens (Vēzis, Skorpions, Zivis) – Sieviete Zeme (Vērsis, Jaunava, Mežāzis). Vai otrādi, Vīrietis Zeme – Sieviete Ūdens

Viens partneris stāda koku, otrs aplej.

Tā ir jūtu un realitātes savienība. Viņu mājas – pilns kauss, kur ir gan komforts, gan emocijas.

Zemes partneris – orientē otru uz konkrētiem sasniegumiem, piešķir viņa jūtām drošu fundamentu. Jutīgam Ūdenim Zemes partneris – tas ir objekts sava iekšējā emociju spēka realizācijai. Ūdens piepilda un izdaiļo Zemes partnera dzīvi, mīkstina viņa sirdi, pievienojot smalkas baudas, palīdz atklāties iekšēji, dvēseliski. Pats jūt atbalstu un garantijas šajā partnerībā.

No tā Zemes partneris kļūst vēl produktīvāks, jo viņu taču novērtē. Viņa sekmes, iegūstot materiālus un sociālus labumus, – izraisa dvēselisku pateicību un iekšēju pieņemšanu. Viņš jūtas pa īstam “kruts” un laimīgs. Viņam ir – ko sargāt, kur ieguldīt, kura dēļ censties un par kuru rūpēties.

 

Neradniecīgu stihiju Zodiaka Zīmju saderība

Paliek loģisks jautājums – kā tad mijiedarbojas neradniecīgu stihiju Zodiaka Zīmes? Cik sarežģīti viss starp viņām būs?

Aplūkosim shematiski vispārīgā veidā:

Uguns un Ūdens stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 14

Pāris: Vīrietis Ūdens (Vēzis, Skorpions, Zivis) – Sieviete (Uguns, Lauva, Strēlnieks) Vai otrādi, Vīrietis Uguns – Sieviete Ūdens

Pāris, kur virmo kaislības: ūdens lejas uz uguni, uguns grib iztvaicēt, nosusināt ūdeni.

Ļoti dinamisks pāris, abi dzīvo jūtās, uzplūdumos. Uguns ļoti aizrauj Ūdeni, ieslēdz to, aktīvi iesaista, nu taisni “priekšā ņem”. Ūdens ir pievilcīgs Ugunij ar iekšējo pamudinājumu bagātību, tie ir intensīvāki nekā viņam, – viņš apburas.

Tikai Uguns partneris ir egoistiskāks, koncentrējies uz kustību uz priekšu, uz impulsu, uz darbību. Tāpēc ne vienmēr ir uzmanīgs pret attiecību niansēm, svarīgām Ūdens partnerim. Un tas var aizvainot Ūdeni, kurš nesaņem atbildi uz savām jūtām un nejūtas mīlēts un novērtēts.

Katrs var domāt, ka viņš viens ved attiecības uz sevis, otrs viņam nepalīdz. Sajūta “MĒS” nerodas, katrs no partneriem dzīvo savu dzīvi, kompensējot kvalitatīvas saiknes trūkumu – ar darbu, bērniem, personīgajām interesēm.

Ko var iemācīties šajās attiecībās:

  • Ūdens partneris var iemācīties no Uguns drosmi iet ārā no jūtu pasaules un darboties, parādīt sevi, vērt vaļā savu iekšējo pasauli caur aktīvu ārējo darbību;
  • Ugunīgais partneris – var atklāt savas iekšējās pasaules bagātību, apzināties savu jūtu un emociju, iekšējā noskaņojuma spēku. Var paaugstināt apzinātības līmeni starp iekšējo saturu un ārējiem panākumiem.

Uguns un Zemes stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 15

Pāris: Vīrietis Uguns (Uguns, Lauva, Strēlnieks) – Sieviete Zeme (Vērsis, Jaunava, Mežāzis). Vai otrādi, Vīrietis Zeme, Sieviete Uguns

Tas ir divu sasniedzēju pāris, tikai Zemes partnerim mērķi ir pilnīgi praktiski un materiāli, bet Ugunij tos nosaka viņas ideāli. Tāpēc tādām zīmēm ir svarīgi atrast kopīgu mērķi, kurā būtu iemiesoti kopīgi centieni, atrasti gan viena, gan otra partnera dzīves vērtību krustpunkti. Citādi viņi nekad nevienosies: Uguns – stūrgalvīga, Zeme – spītīga, vienkārši aizskries katrs uz savu pusi.

Viņu pāris – lielisks variants laulībām aiz aprēķina. Tāpēc ka šis pāris ir produktīvs – ārējai darbībai: Ūdens partnerim piemīt enerģija, kas piesūcina kopīgu biznesu, aizrauj un iedvesmo Zemi. Zeme prot daudz strādāt, nav atkarīga no enerģētiska impulsa un iekšējas kvēles, – vienkārši, ja viņa ir sākusi, viņa izdarīs līdz galam. Tieši šī pragmatisma trūkst Uguns stihijai.

Ja viņi iemācīsies cienīt viens otra plusus, neprasīt no otra īpašu tuvību un 100% interešu sakrišanu, sapratīs – kā un kad vajag aizvietot vienam otru vienos vai otros dzīves pagriezienos, tad šis pāris sasniegs daudz.

Gaisa un Ūdens stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 16

Pāris: Vīrietis Ūdens (Vēzis, Skorpions, Zivis) – Sieviete Gaiss (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs). Vai otrādi, Vīrietis Gaiss – Sieviete Ūdens

Pēc stihiju analoģijas: vējš lido pār ūdeni, viņu mijiedarbība dod ūdens viļņošanos – no sīkiem viļņiem līdz vētrai.

Ūdens partneris dzīvo jūtās, viņam ir svarīgas emocijas, dvēselisks kontakts, viņu divu intīmā pasaule.

Gaisa partneris – informācijas pārraidītājs, viņam nepieciešams daudz sakaru, kontaktu, pārvietošanās, viņš ir aktīvists, un viņam patīk kompānijas.

Viņiem kopā ir grūti. Ūdens partneris šeit nejūt savu unikalitāti priekš otra. Viņš it kā būtu viens no daudziem Gaisa partneriem. Viņu ar visu savu brīnišķīgo dvēseli un dziļajām jūtām jebkurā momentā var nomainīt ar kādu spīdošāku. Nenovērtējot, neizprotot, neiedziļinoties.

Gaisa partneris, nesaprotot Ūdens partnera centienus padziļināt attiecības un satuvināt viņu dzīves, visu laiku tiecas izvairīties, aizvākties uz savu realizācijas līmeni – uz viegliem sakariem, kur no viņa nekas netiek prasīts, tik vien kā būt patīkamam un informacionāli uzturēt ārējo un mentālo kontaktu.

Ūdens un Gaisa labas attiecības – iespējamas tikai, ja ir labi attīstīts Ūdens partnera intelekts un pietiekams Gaisa smalkums. Citādi (pēc reālu pāru novērojumiem) – Ūdens zīme iekšēji cieš, pilnīgi ieejot bērnu audzināšanā, bet Gaisa zīme – aizraujas ar alkoholu, mainot kompānijas.

Gaisa un Zemes stihiju Zodiaka Zīmju saderība

19 01 03 17

Pāris: Vīrietis Zeme (Vērsis, Jaunava, Mežāzis) – Sieviete Gaiss (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs). Vai otrādi, Vīrietis Gaiss – Sieviete Zeme.

Grūti tēlaini iedomāties šo stihiju mijiedarbību. Lai kā gaiss neālētos (līdz virpuļvētru stadijai), zemi ir grūti izkustināt.

Šo stihiju zīmes realizējas absolūti dažādās plaknēs. Zemes partnerim Gaisa partneris – grabulītis, kurš veltīgi tērē laiku. Tikai sakrītot interesēm, Zemes partneris var novērtēt Gaisa partnera informētību un pat izmantot viņa zināšanas un sakarus reālam biznesam.

Pārim Gaiss-Zeme es redzu divus galvenos tēlus atkarībā no tā, kurš šajā pārī ir līderis:

  • Priekšnieks-administrators (Zeme) un Sekretārs-referents (Gaiss);
  • Priekšnieks-intelektuālis (Gaiss) un Padotais-“darba zirdziņš” (Zeme).

Tas ir, katrs darbojas savā plaknē, kompetencē, kas ģimenei ne īsti ir piemērots, bet kopīgai darbībai un biznesam – pilnīgi. Zemes partneris nodrošina procesa stabilitāti un drošumu, Gaisa partneris ir aizņemts ar komunikāciju.

Fabulas “Spāre un Skudra” stāsts – visprecīzāk apraksta šī pāra mijiedarbību…

 

Nu bet, protams, lai precīzāk noteiktu divu partneru saderību, – nepieciešams salīdzināt visu horoskopu, nevis tikai Saules zīmes stihiju.

Ir vēl viens saderības noteikšanas astroloģisks modelis, lasiet par to šeit: Ideālais partneris pēc zodiaka zīmes[1]

 

Pievienots 03.01.2019.

https://gor-evgeniya.ru/sovmestimost-znakov-zodiaka-po-stihiyam-goroskopa/

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/index.php/11-dazadi/3065-jevgenija-goreva-idealais-partneris-pec-zodiaka-zimes (Tulk. piezīme)