Elvita Rudzāte - Kāpēc 80 gadus atpakaļ notika masu slepkavības

04.12.2021.

Pārsla jautā: Šajās dienās aprit 80 gadi kopš šaušalīgā notikuma – ebreju nošaušanas Rumbulā, tik daudz tūkstoši cilvēku….Jūsu domas, ko tas nozīmē, kāpēc Hitlers tieši ebrejus neieredzēja visvairāk un neļāva vergot, darbā iet, bet nošāva? Kāpēc tūkstoši nepretojās šāvējiem un tos nesabradāja vai nenolinčoja ar akmeņiem?

Elvita Rudzāte atbild: Katrā laikā cilvēkiem ir noteikts kolektīvais apziņas līmenis, kas savukārt ietekmē cilvēku uzvedību. Lai pretotos apbruņotiem cilvēkiem bez ieročiem, ir jābūt garā ļoti stipriem ar tīru sirdi, jo tad palīdzību sniedz Augstākie Spēki. Augstākie Spēki nekad nav akceptējuši vardarbību pret vardarbību, bet Tie ir akceptējuši aizstāvēšanos pret uzbrucējiem, ja pirms tam ir izmantotas visas iespējamās iespējas, lai nebūtu aizstāvoties jāizmanto vardarbīgas metodes.

Lai veiktu kolektīvu aktivitāti, nepieciešams ļoti stiprs līderis, kuram tauta seko. Līdera nebija, tāpēc notika tas, kas notika, tomēr jāņem vērā, ka bez Dieva atļaujas nekas dzīvē nenotiek. Kāpēc Dievs pieļāva genocīdu pret ebreju tautu? Tam varētu būt vairāki izskaidrojumi, bet patiesību zina tikai Dievs. Piemēram, 2000 gadus atpakaļ Jēzus tika sists krustā. Kas tad Jēzu nodeva un pieprasīja sist viņu krustā? Ebreju tauta. Grūti pateikt, vai tieši šī notikuma laikā uzņemtā karma jeb negatīvā enerģija tika dzēsta 2.Pasaules kara laikā, bet tāda varbūtība pastāv.

Kāpēc citi cilvēki neaizstāvēja ebrejus no genocīda? Liela daļa bija nobijušies paši par savu un tuvinieku dzīvību. Bija arī cilvēki, kas dusmojās uz ebrejiem, uzskatot, ka ebreji bagātības bija ieguvuši negodīgā veidā. Domāju, ka daudzi cilvēki nespēja noticēt, ka ebreji tiks masveidā nogalināti, bet kad slepkavību sērija bija sākusies, tad bailes ņēma virsroku.

Mums jau nav jāskatās tālā vēsturē, lai izprastu cilvēku uzvedību. Atcerieties nesenās protesta akcijas Baltkrievijā, ar ko tās beidzās? …. Nav tik vienkārši bez ieročiem stāties pretī apbruņotiem un naidīgi noskaņotiem cilvēkiem. Šo varoņdarbu paveica Mahatma Gandijs, kas bija Indijas politiskais un garīgais līderis, kā arī Indijas neatkarības kustības vadītājs. Viņš bija arī indiešu politiķis, jurists, domātājs, viens no Indijas nacionālās atbrīvošanās kustības iedvesmotājiem un ideologiem, kura izveidotā nevardarbīgās pretošanās koncepcija 20. gadsimta vidū ietekmēja koloniālisma izzušanu visā pasaulē. Indiešiem Gandijs bija pašaizliedzības un augsta ideālisma simbols. Viņa gara skaidrības dēļ viņu cienīja pat lielākie pretinieki. Bet Mahatma Gandijs neaicināja uzbrukt ar akmeņiem tautas paverdzinātājiem. Viņš prata apvienot tautu un panākt tautas atbrīvošanu no koloniālisma bez vardarbības.

 

Autore: Elvita Rudzāte

 

Pievienots 04.12.2021.

https://domatajs.lv/kapec-80-gadus-atpakal-notika-masu-slepkavibas-rumbula/

Publicēts ar autores atļauju