Print

Юрий Токарев – Как стать возмутительно счастливым человеком: Практика, меняющая жизнь

Jurijs Tokarevs - Kā kļūt par satriecoši laimīgu cilvēku: Prakse, kura maina dzīvi

17 07 20 07

Jebkuras filmas, jebkuras grāmatas sižetu var izteikt trijos vārdos: kaut kas ir noritējis ne tā.

Tieši, kad kaut kas norit ne tā, mums ir interesanti. Mēs atnācām uz zemi, lai saņemtu savas mācības, iemācītos tikt galā ar grūtībām.

Iedomājieties - jūs atnācāt uz kino. Galvenie varoņi satikās, iemīlēja viens otru, apprecējās, ne reizi nesastrīdējās. Viņiem viss ir labi. Viņiem ir miers un sapratne. Piedzima paklausīgi bērni. Viņi viegli sasniedza visus savus mērķus. Kļuva bagāti, novecoja un nomira vienā dienā. Uz tādu filmu jūs neiesiet. Taču pēc tādas dzīves tiecas cilvēku vairākums.

Bet, lūk, filma “Titāniks”. Viss norit ne tā. Kuģis grimst. Galvenais varonis iet bojā. Lūk, tas ir interesanti.

Mūsu prāts, ego tiecas uz stabilitāti. Bet dvēselei stabilitāte – tā ir nāve.

Ego ir savs plāns, kā visam jābūt. Bet dzīvei ir savs scenārijs. Kad šie scenāriji nesakrīt, mēs ciešam. Un tie nekad nesakrīt.

Neticiet nevienam, kurš saka: es jums iemācīšu kā iemiesot savas vēlēšanās, kā sasniegt jebkurus mērķus, kā visu pakļaut savai gribai. Tas ir apmāns. Dzīve ir iekārtota citādāk. Dzīve – tas ir piedzīvojums. Neviens nezina, kas būs rīt. Neviens nevar uzvarēt vienmēr. Ne visus mērķus var sasniegt. Un tāpēc mums patīk dzīvot. Tāpēc dzīvot ir interesanti. Viss pastāvīgi mainās.

 

Un kā būt laimīgam, kad dzīve ir tik neparedzama?

Pirmām kārtām jāapzinās: kļūdas un neveiksmes neeksistē. Ir vai nu veiksme, kad jūs sasniedzāt savu mērķi, vai pieredze, kad jūs mērķi nesasniedzāt. Pieredze tuvina mūs mērķim, un pieredze piepilda mūsu dzīvi ar dzīvīgumu.

Neveiksminieku nav. Ir ļoti pieredzējuši cilvēki. Un jūs arī esat pieredzējis cilvēks. Citādi jūs būtu satriecoši laimīgs un nelasītu šo rakstu.

17 07 20 08

Lūk, vienkārša prakse, kura palīdzēs sajust neparastu prieku no dzīves. Jums pazudīs daudzas problēmas, un jūsu dzīve kļūs par svētkiem.

 

Prakse “Urā!!!”

Mēs nespējam redzēt mūsu dzīves scenāriju pilnībā. Visas nepatikšanas ved pie sekmēm. Taču mēs to neredzam. Paraugieties uz jūsu dzīvi. Un jūs ieraudzīsiet – viss labais jūsu dzīvē parādījās, pateicoties “sliktiem” notikumiem.

Jūsu uzdevums – iemācīt prātam nepretoties dzīvei. Iemācīties atrast visā labo. Viss, kas notiek, ir uz labu.

Piemēram, jūs nokavējāt darbu. Apsveiciet sevi. It kā jūs būtu vinnējis loterijā. Nopriecājieties un sakiet: “Urā!!! Super! Man ir paveicies! Es esmu malacis!!! Paldies tev, dzīve!!!”

Vienkārši spēlējieties. Atslēdziet iekšējo kritiķi. Prāts teiks: par ko tu priecājies? Muļķītis! Ir vai nu jācīnās ar apstākļiem un ar sevi, vai arī jāapvainojas. Bet jūs pamēģiniet priecāties. It kā jūs nezināt, kas šis notikums ir slikts.

Skaitiet savus “Urā”. Šodien desmit, bet rīt jau 15. Prāts skandinās – ja mēs priecāsimies, tad nesasniegsim mūsu mērķus. Tie ir lieli maldi – ticēt, ka mērķi tiek sasniegti baiļu, stresa vai negatīva dēļ. Labāk mērķus sasniegt rotaļīgi. Jautri.

Ļoti svarīgi ir teikt “urā” no sirds. Patiesi, kā bērns, no visas sirds pamēģiniet nopriecāties, sajust, ka jums ir paveicies, palieliet sevi un pateicieties dzīvei par šo dāvanu.

Pēc kāda laika jūs sajutīsiet vieglumu un prieku. Tas ir apbrīnojami. It kā jāpārdzīvo un jāskumst, bet jums ir labi. Vienkārši labi no tā, ka jūs esat. Ka viss norit tā, kā norit.

Praktizējiet šo vingrinājumu katru dienu, un jūs būsiet pārsteigts, cik laimīgs cilvēks jūs kļūsiet!

 

Pievienots 20.07.2017

https://5sfer.com/23433-kak-stat-vozmutitel-no-schastlivym-chelovekom-praktika-menyayushchaya-zhizn.html

Tulkoja Jānis Oppe