Print

Dmitriy Peresvit Тела человека — Дух, Душа и Тело

Dmitrijs Peresvits - Cilvēka ķermeņi – Gars, Dvēsele un Ķermenis

Daudzi cilvēki sliecas identificēt sevi tikai ar savu fizisko ķermeni. Bet tas ir ne gluži tā! Mēs esam kas lielāks. Mūsu blīvais (fiziskais) ķermenis, kuru mēs esam pieraduši redzēt spoguļattēlā, ir tikai vienīgi acij redzamā mūsu daļa. Bez viņa mums ir vēl smalkāki ķermeņi, acij neredzami.

Kāds tic, kāds ne, taču daudzi sāk aizdomāties par šo jautājumu. Jēdzieni ir strīdīgi un grūti apjēdzami mūsu laikos, informācijas par to ir saglabājies ļoti maz vispārpieejamajos avotos. Šajā rakstā mēs pamēģināsim paspriest par šo tēmu.

Raksta saturs:

1. Pārspriedumi par tēmu – Gars, Dvēsele un Ķermenis

 

Pārspriedumi par tēmu – Gars, Dvēsele un Ķermenis

Gandrīz visos pasaules ticējumos ir minēts, ka cilvēks sastāv no trīs aspektiem – Gara, Dvēseles, Ķermeņa. Cilvēks ir trīs-centriska būtne. Šie centri ir Sirds, Piere, Vēders.

17 10 13 01

Galvenais centrs atrodas cilvēka sirdī, tieši tajā it kā ir nostiprināts Gars. Otrais centrs atrodas vēderā un atbild par Ķermeni. Trešais, Dvēseles, centrs atrodas pieres rajonā.

 

Natālijas Koteļņikovas komentārs 07.03.2021.:

"Kur rakstīts “dvēsele” – tur ir Kristus-apziņas mentālais ķermenis. Riņķītis, kur “ķermenis” – zemākais mentālais ķermenis (rupa). Ķermenis – tas arī ir viss ķermenis, acīmredzot.

Kur “gars” – astrāli-mentālā aura, kuru mēs laižam lejā un uzvelkam uz kājām. Garam nevar būt forma, saikne ar monādi ir sirds centra iekšienē, bet pati monāde ir saplūdusi ar garu. Un gars ir visur."

 

Gars

Mēs esam Gars, Absolūta, Dieva-Radītāja daļiņa. Tīra visur-iekļūstoša apziņa, Dievišķā klātbūtne, Es Esmu. Šajā līmenī mēs esam nekas, mēs vienkārši esam, nav personības. Garā mēs esam vienoti ar visu pasaules-ēku, priekš viņa nav robežu, tāpēc ka Gars ir visur-iekļūstošs. Nostiprināts sirds centrā.

17 10 13 02

Kaut arī attēlā Gars kājas nenosedz, tas tā nav; protams, ka viņš atrodas arī kājās. Tas ir vienīgi mēģinājums vizuāli attēlot. Ne velti saka, ka kājās patiesības nav:)

Mēs uz laiku nolaidāmies šajā realitātē, lai attīstītos, izzinātu un iegūtu pieredzi! Mūsu pamats ir sevi pašapzinoša uzmanība/apziņa jeb Gars, mūžīgais, visur-iekļūstošais, sākotnējais Gars, Vienotā Tēva, Visvarenā Radītāja daļiņa. Šajā līmenī mēs visi esam Vienoti un veidojam vienu veselu! Mēs esam it kā stari, kas nāk no viena avota un saglabā viņus dzemdinājušā avota kvalitāti un līdzību.

Kā sēkla, iesēta zemē, aug uz augšu (redzamā daļa) un uz leju (sakne), tā arī Gars iemanto Dvēseli un Ķermeni, iegūstot iespēju radīt, izzināt, attīstīties un iegūt pieredzi.

 

Ķermenis

Ķermenis ir apziņas nesējs pasaules-ēkas blīvajos slāņos. Ar ķermeņiem vajadzētu saprast (pēc autora domām) apziņas pagaidu nesējus, kuri pilnīgi sabrūk pēc nāves. Tie ir – fiziskais ķermenis, ēteriskais ķermenis, astrālais ķermenis un zemākais mentāls. Ķermeņa centrs atrodas vēderā.

17 10 13 03

Ķermenis ir trauks cilvēka dvēselei, viņas pagaidu tvertne. Tieši Ķermenis sniedz mums iespēju eksistēt un darboties šajā pasaulē. Viedi cilvēki saka, ka mēs neesam ķermenis, šis ķermenis mums ir pagaidu izmantošanā.

Ķermenis ir laicīgs, un visas viņa komponentes sabrūkošas pēc tam, kad Dvēsele tās atstāj, jeb, vienkāršāk sakot, pēc nāves. Pareizāk, nāve iestājas tikai Ķermenim, cilvēka apziņa vienkārši pāriet uz citas kārtas pasaulēm. Informāciju par Ķermeņa stāvokli glabā Dvēsele, nākamajā iemiesojumā cilvēks saņem Ķermeni saskaņā ar šo informāciju.

 

Dvēsele

Dvēsele ir apziņas nesējs augstākos pasaules-ēkas slāņos. Tā ir Gara individuālā personība.

Dvēsele atšķirībā no cilvēka Ķermeņa ir Gara mūžīgāka izpausme. Tā ir cilvēka smalko ķermeņu sistēma, kura saglabājas pēc zemāko ķermeņu nāves un sabrukšanas. Dvēsele sastāv no augstākā mentālā, cēloniskā, intuitīvā un atmiskā ķermeņa.

17 10 13 04

Dvēsele glabā visu personības sastrādāto pieredzi visu iemiesojumu laikā. Dziļākie uzstādījumi, idejas, ieradumi, centieni, tas, kādā stāvoklī ir un kā izskatās mūsu Ķermenis, – informācija par to visu arī glabājas Dvēselē.

Pozitīva rīcība sniedz izaugsmi Dvēselei, padarot viņu cildenāku, bagātāku un attīstītāku. Negatīva rīcība uz laiku saglabājas (ja nav atstrādāta) kā sveši sabiezējumi/skabargas Dvēselē, kas neļauj pilnvērtīgi eksistēt. Negatīvai karmai ir jātiek atstrādātai, rīkojoties pozitīvi, kalpojot dzīvām būtnēm mīlestībā un priekā.

 

Ļoti interesanti uzzināt jūsu viedokli šajā sakarā, kuru jūs varat atstāt komentāros!

 

Pievienots 13.10.2017., atjaunots 10.12.2018.

https://sun-craft.org/samopoznanie/duh-dusha-telo/

Tulkoja Jānis Oppe