Разновидности Света

Gaismas paveidi

Nodaļa no grāmatas “Dzīvo un mīli[1]

19 03 20

Sanats Kumara: Ir vairāki Gaismas paveidi.

Gaisma, kura nāk no cilvēka, – nav redzama ar aci. Tā tiek uztverta nevis ar acs tīkleni, bet ar Dvēseli. Samērā ar cilvēka virzību pa garīgajām pakāpēm viņš kļūst jutīgs pret šo Gaismu, un pats izstaro vairāk. Gaisma atšķiras pēc krāsas, dažreiz krāsa ir ahromātiska – pelēka vai melna. Daži ļoti aktīvi izstaro melnumu – tumšu Gaismu. Auras dažādas krāsas liecina par cilvēka piederību dažādām Kosmosa Ģimenēm un par auras tīrību, veselības pazīmi. Ko vēl var ieraudzīt aurā? Būtības, slimības – kā pašreizējās, tā arī nākamās, pagājušos un nākamos notikumus cilvēka dzīvē.

Viss dzīvais uz planētas rada savu, zemes plāna gaismu, un planēta spīd blāvi, tāpēc ka ir tuva neitrālai pozīcijai gaismas spektrā. Tā vairs nav tumsa, bet nav arī spoža gaisma.

Detalizēti aplūkojot cilvēka Gaismas ķermeni, es ieraudzīju, ka fiziskais ķermenis praktiski ir caurausts ar Gaismu. Rumpja kanāli saplūst, rokās šie kanāli ir līdzīgi asinsrites sistēmai. Kājas ir pati tumšākā daļa. Šeit es novēroju Gaismas kanālus spēcīgu artēriju veidā, kas aiziet zemē caur pēdu čakrām. Transpersonālajā punktā, virs galvas, ir liela saule. Cilvēkā ar attīstītu centru sirds rajonā mirdz spēcīgs starojums. Apkārt cilvēkam ir trīs Gaismas apvalki, tie ir viņa ēteriskais, astrālais un mentālais ķermenis. Šeit ir klātesošas arī citas Gaismas ķermeņu konstrukcijas, cilvēka aktivizētas dzīves procesā. Gaismas ķermeņa paveids ir Merkaba. Samērā ar cilvēka virzību pa Ceļu šie ķermeņi visu laiku sarežģījas, pārejot no viena paveida citā. Tie atspoguļo arī dažādu spēku pievienojumu, kuri cilvēkam palīdz, sarežģījot viņa Gaismas sistēmu. Ko dod šīs Gaismas konstrukcijas? Šie Gaismas spēki, pievilkti no telpas, veido spēcīgu aizsardzības karkasu un spēj nest daudzveidīgu spēka un zināšanu potenciālu. Tās ir Gaismas enerģētiskās informācijas vienības, kurām ir kristāliska struktūra.

Gaismai ir ļoti sarežģīta struktūra, zemes zinātniekiem, kuri strādā citos spektros un dimensijās, pagaidām nepieejama. Drīz tas viss tiks izpausts un atklāsies izpētei fiziķiem un ezotēriķiem, zinātniekiem un filozofiem.

Nav robežu cilvēka Gaismas ķermenim. Gala rezultātā šī Gaisma izplatās visā Visumā, saliecoties un veidojot torsionu lauku, kurš apvieno cilvēci, planētas, Sauli un Galaktiku. Cilvēks ir Gaismas Visuma atoms, viņa vissīkākā detaļa, kurai ir savs potenciāls un kura ar savu daļu ietilpst Gaismas kopīgajā sistēmā.

Kas tad ir Neitrāls un Tumsa? Tie ir tikai Visuma Gaismas Ķermeņa spektra apgabali. Tas, ko mēs saucam par Tumsu, – tas ir neattīstīts Visums, kurš ceļas uz Gaismu, attīstās, tiecas paaugstināt savas vibrācijas un katru dienu un katru stundu uzzina, ka ir Gaismas ceļš. Augstas vibrācijas atšķiras no zemām ar Gaismas struktūras attīstītību, apziņas un apzināšanās attīstību, progresu Gaismas struktūru izmantošanā paša attīstībai. Arī Tumsai ir vajadzīga mīlestība. Tā nespēj to ražot un saglabāt. Mīlestība – tā ir augstākā īpašība, dāvāta tiem, kam ir veicies Gaismas ceļā. Bez mīlestības dzīve šķiet tumša, nabaga, cilvēks sevi redz nelaimju, “uzbrukumu” ielenktu, kļūst pieejams Tumsas enerģijām.

Tumsas būtne nav spējīga būt pateicīga, laipna, viņai ir sveša līdzjūtības izpausme, pilnīgi nav attīstīts astrālais mīlestības ķermenis. Emocijas ir zemas, iedīgļa stadijā. Nonākot cilvēku sabiedrībā, tāds paraugs kļūs pa pusei robots, mācās būt cilvēks. Visbiežāk no viņiem iznāk aukstasinīgi slepkavas, maniaki, kas nenožēlo izdarīto, viņiem ir dziļi tumšs prāts.

Dažiem cilvēkiem ir gaišs apvalks un tumšs serdenis. Tādi ir spējīgi uz nelietību, cūcību, nodevību. Jebkuras tādas jūtas aptumšo iekšieni un padara cilvēku atkarīgu no gaišiem un tumšiem spēkiem, viņu plosa prāta un ķermeņa pretrunas.

Ir arī neitrāli spēki, kuri raugās uz Gaismas un Tumsas kauju un pārvalda pasauli. Sanats Kumara ir viņu skaitā. Viņi pasauli vērš pie kopsaucēja – Gaismas un Harmonijas. Viņi ir izstrādājuši Hierarhijas, kuras audzina cilvēkus, vedot viņus uz apskaidrību, bet planētu – uz pāriešanu jaunā, gaišākā laikmetā.

Saules gaisma, kura nāk no fiziskās Saules. Tas ir dzīves pamats, tam ir sarežģīta uzbūve. Redzamo spektru uztver acis, neredzamo – ķermenis un Dvēsele. (Siltums, Dvēseles bagātināšana, viņas garīgā izaugsme, Mīlestības emanācijas.)

Garīgā Gaisma – tās ir īpašas vibrācijas. Tīrības un smalkuma ziņā tās pārspēj pirmos divus starojumus. Organizējoša, virzoša Gaisma. Tā ir informācija, mūzika, laime, prieks – Dievišķās Emocijas, Vienotība, Nirvāna, augstākās izpausmes Mīlestība. Tās ir Gaismas harmonikas jeb Skaņa.

Skaņa ir pati spēcīgākā Gaisma Visumā, kaut arī pati smalkākā un maigākā vibrāciju ziņā. Tas ir impulss, kurš vada pārējo Gaismu. Tā avots – Logosi. Jo augstāks ir Logosa hierarhiskais stāvoklis, jo “smalkākas” ir šīs vibrācijas. Mēs tās uztveram miegā, nāvei tuvajā pieredzē, iedvesmas, dziļas meditācijas laikā. Mēs tās uztveram ar savu Dvēseli – Saules Eņģeli. Mūsu Eņģeļi un Pavadoņi – tas ir Gaismas Logoiskais spektrs. Cilvēks uztver viņus un caur viņiem – Logosu. Pavadoņi pazemina vibrācijas un blīvē informāciju “paketē” – domu izjūtā. Jo tīrāks ir cilvēka “filtrs”, “siets”, jo ticamāka ir cilvēka uztvertā informācija.

Visuma Gaisma – tas ir informācijas nesējs. Tā ir īpaša enerģija, dzimusi Logosa sirds centrā. Tas ir galvenais būvniecības plāns. Kvalitātes ziņā tas var mainīties. Pašlaik Gaismas galvenās vibrācijas ir Mīlestības-Vieduma Stars. Lūk, kāpēc bez beznosacījuma mīlestības audzināšanas sevī Adepta (Iesvētītā) turpmāka izaugsme nav iespējama. Mīlestība pret sevi izplatās uz sevi un uz visu apkārt.

Gaisma – tā ir sarežģīta enerģija. Izceļas no pirmējā siltuma, kuru izraisa fotonu enerģijas materiālo daļiņu kustība. Šīs daļiņas savā starpā mijiedarbojas, pievelkoties un atgrūžoties, dzemdinot impulsu, kuru sauc par gaismu. Sākotnējo impulsu dod Radītājs. Viņš izelpo daļiņas, tās apgarojot, un tās kustas, veicot viļņveidīgu svārstību kustību. Atvasinātā enerģija – tas ir siltums, skaņa, gaisma, radioaktivitāte un viss pārējais, ko mēs varam nosaukt. Visu enerģiju būtība ir kustības dažādas izpausmes. Kustība – tas ir matērijas eksistences stūrakmens. Pēc būtības enerģijas – tās ir vienu un to pašu daļiņu kustības formas dažādu vadītāju iedarbībā. Visumā eksistē daudz Spēku, kuri tad arī ir enerģiju būtība. Viņi ražo kustību ar savām komponentēm.

Cik šī apziņa ir augsta, un vai var vadīt enerģijas caur viņu apziņu?

Var, tā tas notiek. Viss Visums attīstās, pilnveidojot Apziņu un mijiedarbojoties ar Apziņām.

Tiekšanās uz dzīves gaismu ved pie apzināšanās. Arvien jauni cilvēki šo procesu jūt, kā kaut ko apslēptu, dvēseles slēptuvēs dzimstošu un periodiski liekošu par sevi zināt intuīcijas uzplūdos. Tavs uzdevums – paplašināt šos uzplūdus un pateikt priekšā cilvēkiem viņu Dvēseles attīstības ceļu, sniegt viņiem zināšanas, ietvert mūsu mīlestībā un iemācīt redzēt dzīvē prieku, uzvaras, un nepievērst uzmanību pagaidu neveiksmēm. Mēģinājums pēc mēģinājuma vienmēr ved pie sekmēm, ja mēģinājumus atkārto, bet nevairo.

Ienākt Ugunīgajā Pasaulē Mēs piedāvājam katram. Tad ir jātiecas ar visu savu būtību izzināt informācijas bagātību, kas ielikta katrā būtnē, katrā ziedā, atomā, skaņā, aromātā. Jātiecas pie savas Dvēseles – Gaismas Eņģeļa – attīstības un Lielā Manasa – Monādes Gara apziņas – zināšanu vairošanas. Jāatveras, jāizplatās, jāizplūst un jāuzplaukst kā ziedam pretim saulei, uzsūcot visus gaisa, ūdens, zemes, gaismas un ētera elementus.

 

Pievienots 20.03.2019

http://www.sanatkumara.ru/glavi-iz-knig/raznovidnosti-sveta

Tulkoja Jānis Oppe


[1] Skat. http://www.sanatkumara.lv/images/Sanat_Kumara/Books/Zhivi_i_ljubi.pdf (Tulk. piezīme)