Слава Полунин – Рецепт счастья от Славы Полунина

Slava Poluņins - Laimes recepte no Slavas Poluņina

19 04 05 01

1. Nodarbojieties tikai ar to, no kā iekšā ir “dzin-dzin” (дзынькает)! Ja tu vienmēr nodarbojies tikai ar to, no kā iekšā ir “dzin-dzin”, tev iekšā vienmēr ir “dzin-dzin”.

2. Dari to tikai ar tiem, ko gribas apskaut.

3. Kad esi sapratis, kas tu tāds esi, piepildi ar to pēc iespējas lielāku telpu.

4. Spēlē savu dzīvi, neattiecies pret to pārāk nopietni.

5. Neraksti problēmu sarakstu. Raksti prieku sarakstu. Kolekcionē panākumus.

6. Pārvērt savu dzīvi krāsainā, priecīgā un skaistā. Neapkakā (не сери) savu dzīvi ;)

7. Dari tikai to, kas nav iespējams. Visu pārējo izdarīs citi. Tiecies uz bezgalīgo, bet mīli to, kas ir tagad.

8. Nedzīvo mehāniski, neatkārto to, kas tevi vairs neinteresē. Apstājies uz mēnesi un padomā, kurp tev tagad.

9. Radi savu dzīvi tāpat, kā tu radi mākslas darbu.

19 04 05 02

Man ir likums – saucas “kājas ūdenī”. Pēc katriem trīs-pieciem gadiem pienākas apsēsties upes krastā, iemērkt kājas ūdenī, neko nedarīt, sēdēt un domāt, ko tu esi izdarījis pa šiem gadiem? Kādēļ? Vai vajadzēja to darīt? Kurp tu ej?

Katram ir jāpabūt Indijā: tā ir pieredze, kura stipri maina attieksmi pret dzīvi, sniedz uzskatāmu piemēru ātrumu pārslēgšanai un orientieru maiņai. Jebkuram ir jāpabūt valstīs, kur dzīvesprieks ir izšķīdināts gaisā, kā burbulīši šampanietī, – Itālijā, Kubā. Kubā es reiz daudzas stundas novēroju puisi, kurš viesnīcas hallē karināja aizkaru, – viņš nāca šurp, padejoja, gāja prom, atgriezās, ieslēdza magnetofonu, mērījās pie karnīzes, atkal gāja prom, dziedāja, klakšķināja pirkstus; viņš piekāra aizkaru, tas sašķiebās un nokrita – viņš atmeta ar roku un aizgāja, absolūti apmierināts, viņš satriecoši, satriecoši bija pavadījis dažas stundas!

Visu laiku iet pa vienu ceļu ir garlaicīgi, neinteresanti, nepareizi. Atkārtošanas šausmas: šeit jau sēdēji, šeit gulēji, ar šo dzēri, ar šo ēdi, ar šo dejoji. Neiespējami. Vārdu sakot, tev ir jāuztaisa sev revīzija: vai tu esi laimīgs vai ne. Šī paškontrole ir regulāra, obligāta procedūra. Kā mazgāšanās. Un ja tu uz ķermeņa jūti nelaimes niezi – to ir nepieciešams likvidēt.

Vajag saprast, kas tieši kurā vietā ir nepareizi, tas ir pirmkārt. Un atrast sevī spēkus spert no šīs vietas soli – tas ir otrkārt. Un tas vienmēr ir ļoti sāpīgi. Ļoti nevienkārši. Un absolūti nepieciešami.

Lai būtu laimīgs, vajadzīgs liels iekšējs darbs. Bet kā vairums cilvēku domā: lūk, gatava, it kā pareiza “formula”, es uz to tad arī paļaušos, tāpēc ka visi “gudri” cilvēki tā dara. “Gudrajiem” cilvēkiem negribas tērēt laiku, lai pasauli izzinātu patstāvīgi. Bet muļķim gribas papūlēties (повкалывать). Nu kāpēc es šeit nedrīkstu kāpt? O!!! Ah!!! Lūk, tagad sapratu. Viņš pieļauj kļūdas, bet viņš dzīvo tajā laikā. Nav taču interesanti pieņemt visu gatavu – interesanti ir izdzīvot šo katru minūti. Šie meklējumi, kļūdas tad arī ir dzīve.

Būt nelaimīgam – tas ir visu laiku uz kaut kurieni tiekties un nepamanīt to, ka tu jau atrodies tur, kur tu gribi nonākt. Katru dienu tu atrodies laimē. Bet it bieži cilvēki to nepamana. Lūk, cilvēks domā: ja kaut ko sasniegšu, nopelnīšu vairāk naudas, sasniegšu kādas virsotnes – zinātnē, tur, vai sabiedrībā, lūk, tad es būšu laimīgs. Viņš nesaprot, ka jau atrodas stāvoklī, kurā ir laime. Vienmēr. Bet muļķi tā arī rīkojas. Tas ir viedums. Faktiski klauna uzdevums – palīdzēt cilvēkam kļūt muļķim. Jeb pārstāt būt nelaimīgam.

Jo ilgāk dzīvoju, jo vairāk saprotu, ka “visu sasniedzis” – tas ir, kad esi uzrāpies virsotnē, redzamā no šejienes. Pacēlis karogu, saņēmis medaļu, prēmiju, kļuvis slavens, “apbronzojies” (обронзовел) piemineklī. Nieki. Mani interesē tie, kas kaut ko ir sasnieguši savā iekšienē. Man pašlaik ir vairāk par desmit draugiem, kuri visi ir apbrīnojami laimīgi cilvēki. Bet viņi pamanās šo laimi translēt neatkarīgi no tā, kādi ir viņu formālie sasniegumi, cik viņiem ir naudas, vai viņiem ir grūtības. Viņi ir stiprāki par pasauli. Viņi nav atkarīgi no pasaules, bet palīdz tai būt laimīgai...

Interesanti ir nodarboties tikai ar to, kas nav iespējams. Pārējais – neinteresanti.

Būt muļķim – tas ir būt laimīgam. Muļķi – tie ir tie, kas par spīti visam pie savas laimes iet taisni. Pamet visas nevajadzīgās darīšanas un dara tikai to, kas ved pie prieka.

https://oblacco.com/delat-nuzhno-tolko-to-ot-chego-u-tebya-vnutri-dzynkaet/

19 04 05 03

 

Pievienots 05.04.2019

http://sanatkumara.ru/stati-2019/retsept-schastya-ot-slavi-polunina

Tulkoja Jānis Oppe